Câteva zeci de angajaţi ai OTL au protestat, ieri, în Piaţa Unirii împotriva conducerii societăţii de transport public, nemulţumiţi de propunerea de modificare a organigramei, care ar duce la concedierea a 25 de persoane. De asemenea, ei solicită respectarea contractului colectiv de muncă, precum şi majorarea valorii tichetelor de masă şi a celor cadou.

 

Sindicatul Transloc al angajaţilor societăţii de transport local din Oradea au ieşit ieri în stradă pentru a-şi spune nemulţumirile. Protestul a început la ora 12.00, în Piaţa Unirii, şi a continuat până la ora 17.00. Iniţial, au fost în jur de 40 de persoane care au venit cu vuvuzele, fluiere şi bannere pe care se putea citi: „Consilierii locali nu verifică cheltuirea banului public în OTL. Primăria acoperă greşeli de management, nesancţionându-le” şi „Funcţionăm după prevederi legale sau după bunul plac al autorităţilor locale?” . Ulterior, lor li s-au alăturat alţi angajaţi după ora 15.30, imediat ce au ieşit din schimb. Liderul de sindicat, Virgil Mînz, a declarat că angajaţii sunt nemulţumiţi de mai multe probleme generate de conducerea OTL, fapt ce a dus la organizarea acestui protest. Mai exact, el a menţionat că şefii OTL nu au pus în aplicare decât parţial sentinţele judecătoreşti definitive prin care angajaţii ar fi trebuit să primească, retroactiv, banii pentru orele suplimentare şi pentru zilele de weekend lucrate în 2008 şi 2009. Astfel, 50% din banii cuveniţi nu au fost încă daţi angajaţilor, deşi data limită pentru conformare era 30 septembrie 2015. Un alt motiv de nemulţumire îl reprezintă externalizarea serviciului de pază fără să se ţină seama de prevederile Codului Muncii, care prevede că înainte ar fi trebuit discutat cu sindicatul şi numai după aceea să fie întocmit Caietul de sarcini. Virgil Mînz menţionează că la semnarea contractului cu firma de pază nu au fost respectate drepturile angajaţilor OTL, pentru că în clauzele contractuale ar fi trebuit instituită obligativitatea preluării, de către societatea care a câştigat licitaţia, a întregului personal angajat al OTL pe aceste funcţii pentru o perioadă de minimum 12 luni. În acest caz, Sindicatul Transloc a acţionat în instanţă conducerea OTL cerând anularea contractului.

Pe de altă parte, salariaţii OTL sunt nemulţumiţi că deşi societatea este pe profit lor nu le-a fost majorată valoarea tichetelor de masă şi a celor cadou şi, în plus, se pregăteşte să disponibilizeze angajaţi, la „recomandarea” primarului Ilie Bolojan. „Am înţeles de la directorii noştri că domnul primar le-a spus că din cauză că s-au tăiat acele 102 taxe PSD, bugetul Oradiei va fi diminuat. Am înţeles că tacit s-a transmis societăţilor subordonate Primăriei să facă reduceri de personal”, a declarat Virgil Mînz, menţionând că la OTL se vorbeşte despre disponibilizarea a 25 de salariaţi. Liderul sindical susţine că deja o angajată de la un chioşc de bilete a fost notificată că postul ei a fost redus. De asemenea, Virgil Mînz a criticat conducerea OTL că nu reuşeşte să atragă venituri mai mari la bugetul societăţii decât prin reducere de personal. „Acum 15 ani eram 1.000 de persoane la un parc de autobuze şi tramvaie aproximativ egal, chiar mai mic. Astăzi nu suntem nici 600 de persoane”, a mai declarat liderul de sindicat.