Recital de cântece patriotice

Astăzi, 12 octombrie, în jurul orei 12.15, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei oraşului Oradea, Corul "Gen. Traian Moşoiu" va susţine un recital de cântece patriotice, sub bagheta dirijorului prof. Ioan Fluieraş. În prezent, formaţia corală reuneşte 20 de membri, organizator fiind Teodor Abrudan.

 

"Hai citeşte cu mine!"

Împreună cu Asociaţia Kiwanis Oradea, Biblioteca este partener şi donator de carte pentru proiectul de lectură stradală "Hai citeşte cu mine!", iniţiat de elevi de la Colegiul Naţional "E. Gojdu". Acesta se va desfăşura astăzi, 12 octombrie, între orele 14.00-15.00, în faţa Librăriei Humanitas, de pe strada Republicii. Alte acţiuni organizate de Kiwanis Art Oradea tot astăzi: între orele 11.00-13.00, concurs de pictură "Oradea prin ochi de copil", pe strada Republicii nr. 2, terasa Irish Pub, iar între orele 15.00-16.00, expoziţie de pictură "Lumini interioare", prezentată de artistul Remus Ilisie, respectiv un concert de clarinet susţinut de Cvartetul Standler, în aceeaşi locaţie.

 

Biserica "Sfânta Vineri" îşi va sărbători hramul

Programul liturgic organizat la Biserica "Sfânta Vineri", din Piaţa Ţăranilor, cu ocazia unuia dintre hramuri - "Sfânta Cuvioasa Parascheva" - va debuta, începând de miercuri, 13 octombrie, de la ora 17.00, după cum urmează: Vecernie cu Priveghere, Litie şi Acatistul Prea Cuvioasei Maici Parascheva, iar joi, de la ora 9.00, Utrenia, urmată, la ora 10.00, de Sfânta Liturghie arhierească, care va fi oficiată de PS Sa Sofronie, înconjurat de un sobor de preoţi, alături de preotul iconom stavrofor Ştefan Blaga, parohul bisericii.