Antrenorul echipei naţionale de handbal feminin a României, Radu Voina, a declarat că înfrângerea din partida cu Germania, scor 35-25, de la Campionatul Mondial din China, reprezintă cea mai mare dezamăgire din viaţa sa.

"Nu Germania ne-a redus la tăcere, ci fetele au jucat lamentabil. Acest meci mi-a lăsat un gust amar, am făcut greşeli cât pentru trei partide. Este cea mai mare dezamăgire din viaţa mea. Am fost dezamăgit şi după meciurile cu Norvegia şi Spania, dar după cel cu Germania, de astăzi, este groaznic şi, ca de obicei, ultima impresie contează. Chiar dacă ne-am ratat obiectivul, am crezut că fetele au puţin orgoliu şi vor intra în teren doar cu gândul la victorie. Astăzi nu avem nicio scuză. Jucătoarele nu au spus nimic după meci. Au făcut multe declaraţii la acest Campionat Mondial, dar pe teren nu a fost la fel. Nu ştiu dacă un psiholog poate rezolva toate problemele echipei din timpul jocului. Psihologul nu o să bage mingea în poartă în locul lor şi nici nu o să le înveţe să nu mai facă greşeli în momente foarte importante", a spus Voina.
Tehnicianul a sintetizat turneul din China: "Până la acest meci eram trist, am fost învinşi, dar luptasem şi ne dorisem să câştigăm, dar cu Germania pe fete nu le-a interesat decât întoarcerea acasă. După un asemenea meci nu prea ai ce să zici, poţi doar să taci şi să accepţi tot ce se spune".