Zilele acestea, a văzut lumina tiparului primul număr pe 2008 al revistei "Familia", număr ilustrat cu lucrări din Salonul de artă contemporană Oradea - Debreţin. Editorialul, intitulat "Rafinarea urii", este semnat de Miron Beteg.

"Am clamat atâta vreme că suntem ai Europei, ba - mai mult - că Europa nu e întreagă fără noi, pentru ca, brusc, subtil, să vedem în continentalizarea noastră o mârşăvie. Un atac la propria structură, un război împotriva fiinţei naţionale. Oameni ce păruseră oarecum inteligenţi desenează în tuşe fine această spaimă, încât putem crede că ne aflăm doar într-o perioadă de remisie a discursului extremist. De fapt, orice bolnav e suspect când îşi prescrie singur medicaţia...", este de părere Miron Beteg. Câteva dintre rubricile care se regăsesc în acest număr sunt: "Asterisc", de Gheorghe Grigurcu, "Ideoclipuri", de Al. Cistelecan, "Atropină", de Alexandru Vlad, "Nisipul din clepsidră", de Vasile Dan, "Solilocviul lui Odiseu", de Traian Ştef, "Brevilocviu", de Ioan Milea, "Dosar", de Nicolae Coande etc.
Invitatul revistei "Familia" este, de această dată, scriitorul, scenaristul, memorialistul şi ziaristul Petru Popescu. Nu lipsesc cronicile: literară, semnată de Ioan Moldovan, Miron Beteg şi Ionel Necula, plastică, de Aurel Chiriac, şi teatrală, de Mircea Morariu. Provocările acestui număr nu se opresc însă aici, alte surprize urmând a fi dezvăluite cititorului în cele 160 de pagini.
Revista poate fi cumpărată de la sediul situat pe str. Iosif Vulcan nr.16, precum şi de la chioşcurile RODIPET, preţul unui exemplar fiind de 5 lei.