Cea de-a XI-a ediția a balului de caritate Rotary Club Oradea a avut loc în 26 noiembrie. Într-o atmosferă festivă, invitații și participanții la acest eveniment au susținut, prin donații generoase, cele două proiecte Rotary avute în vedere la această ediție.

Este vorba de proiectul „1.000 de oameni fericiți”, prin care 1.000 de persoane din județul Bihor vor beneficia de consult oftalmologic de specialitate și ochelari de vedere, în mod gratuit, precum și acordarea a 20 burse copiilor olimpici din liceele din Oradea și din Aleșd, proiect aflat, deja la cea de-a XI-a ediție. Mai mult decât atât, datorită implicării membrilor Rotary, acest al doilea proiect este deja în faza de finalizare. Premierea celor douăzeci de olimpici va avea loc în 20 decembrie 2016. Evenimentul se va desfășura la data mai sus menționată, în cadrul Hotelului Ramada Oradea, cu începere de la ora 19.00. „Balul Rotary Club Oradea a devenit o tradiție, fiecare ediție a acestui eveniment propunându-și aducerea în prim plan a unor cauze umanitare. La ediția precedentă, obiectivele propuse și atinse în cadrul acestui bal au constat în achiziționarea de aparate de ventilație asistată pentru pacienții cu deficiențe respiratorii majore, precum și acordarea unui număr de 15 burse elevilor olimpici din liceele de pe raza municipiului Oradea”, a declarat Neculai Manolică, președintele Rotary Club Oradea.

„Urmare a implicării active a clubului Rotary Oradea, în prezent, Spitalul de Pneumologie Oradea are în dotare două aparate performante de ventilație asistată, obiectivele asumate în cadrul ediției din 2015 a Balului de Caritate Rotary fiind astfel atinse”, a mai spus Neculai Manolică.