Caravana Ligii Campionilor la baschet masculin îşi continuă drumul în această seară cu cea de-a 4-a etapă. Echipa pregătită de Cristian Achim va evolua în deplasare cu deţinătoarea Cupei Franţei, Le Mans Sarthe. Meciul va debuta la ora 21.30 şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2.

 

După succesul extraordinar din runda precedentă când CSM CSU Oradea a învins pe teren propriu puternica echipă rusă Avtodor Saratov, etapă în care atât adversara de astăzi a bihorenilor, cât şi Maccabi Rishon şi Umana Venezia au pierdut, s-a demonstrat că Grupa B este una totuşi echilibrată (diferenţă de doar 1 punct între prima şi ultima clasată). Cu toate că CSM CSU se clasează pe locul al 6-lea cu 4 puncte, prima clasată, tocmai echipa franceză Le Mans Sarthe are doar un punct în plus. În ciuda faptului că provine dintr-un campionat mai puternic decât al nostru, Le Mans nu traversează chiar cea mai bună formă contabilizând, după 7 etape disputate, 4 înfrângeri şi doar 3 victorii (locul 12 din 18 echipe). În Liga Campionilor, gazdele de astăzi au pierdut în runda precedentă, după prelungiri, scor 77-76, cu finlandezii de la Kataja Basket. Din punct de vedere statistic, strict pe baza adversarilor întâlniți în primele trei etape, CSM-ul are avantaje la procentajul aruncărilor din acțiune, la recuperare ofensivă, pase decisive și posesii pierdute. Le Mans este mai exactă de la linia de pedeapsă, e mai eficientă la recuperarea defensivă și la intercepție. De asemenea, francezii au un avantaj evident la capitolul puncte marcate din spațiul de trei secunde, respectiv la capitolul puncte marcate după posesie pierdută de adversar.

Revine Martin Zeno

Cei mai importanţi jucători din echipa franceză sunt Olivier Hanlan şi Mickael Gelabale, ambii cu numeroase prezenţe în Euroligă (ultimul cu evoluţii şi în NBA). Ca o contrapondere la numele din lotul francezilor, fanii roş-albaştrilor au parte de o veste excelentă. Martin Zeno a făcut deplasarea în Franţa şi cel mai probabil se va regăsi printre titulari, în ciuda faptului că va fi nevoit să poarte un echipament de protecţie pentru a-şi feri zona lezată. În aceste condiţii, cu toate că Le Mans Sarthe este o formaţie obişnuită cu rigorile competiţiilor de anvergură (3 prezenţe în Euroligă şi 6 în EuroCup în ultimii 10 ani), orădenii au dreptul să creadă în şansa lor şi să repete evoluţia excelentă din disputa cu Avtodor Saratov.

Celelate partide din etapa a 4-a care se dispută astăzi sunt: Khimik Yuzhne – Kataja Basket (ora 18.00), Avtodor Saratov - Pinar Karsiyaka (ora 19.00). Umana Venezia - Maccabi Rishon se dispută mâine, de la ora 21.30.

Clasament

  1. Le Mans Sarthe - 5 puncte
  2. Avtodor Saratov - 5 puncte
  3. Maccabi Rishon - 5 puncte
  4. Pinar Karsiayaka - 5 puncte
  5. Umana Venezia - 4 puncte
  6. CSM CSU Oradea - 4 puncte
  7. Khimik Yuzhne - 4 puncte
  8. Kataja Basket - 4 puncte