Formularul 105 "Declaraţie privind taxele de organizare şi exploatare a jocurilor de noroc" se completează şi se depune de către organizatorii de jocuri de noroc cărora le revin, potrivit prevederilor OUG nr. 77/2009, obligaţiile de plată la bugetul de stat cuprinse în Nomenclatorul privind taxele de organizare şi exploatare a jocurilor de noroc.

Termene de depunere
Pentru licenţele de organizare a jocurilor de noroc, declaraţiile se depun anual, pentru anul în curs, până la data de 25 martie inclusiv, pentru: taxa aferentă licenţei de organizare a jocurilor de noroc pentru jocurile loto şi taxa aferentă licenţei de organizare a jocurilor de noroc pentru pariuri mutuale, din Nomenclator, datorate de către Compania Naţională Loteria Română; taxa aferentă licenţei de organizare a jocurilor de noroc pentru pariuri în cotă fixă; taxa aferentă licenţei de organizare a jocurilor de noroc pentru jocurile de noroc caracteristice activităţii cazinourilor; taxa aferentă licenţei de organizare a jocurilor de noroc pentru jocuri tip slot-machine; taxa aferentă licenţei de organizare a jocurilor de noroc pentru jocurile bingo desfăşurate în săli de joc; taxă aferentă licenţei de organizare a jocurilor de noroc pentru jocurile bingo organizate prin intermediul sistemelor reţelelor de televiziune, din Nomenclator. În această ultimă situaţie, declaraţiile se depun după cum urmează: pentru primul an de funcţionare - până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care documentaţia a fost aprobată; pentru următorii ani - cu 10 zile înainte de expirarea anului precedent.
Procedura depunerii
Declaraţia privind taxele de organizare şi exploatare a jocurilor de noroc se depune la unitatea fiscală în a cărei evidenţă fiscală este înregistrat contribuabilul ca plătitor de impozite şi taxe. Formularul 105 se depune în format hârtie, semnat şi ştampilat conform legii, cu codificarea informaţiei prin cod de bare sau prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Formularul se completează cu ajutorul programului de asistenţă, care poate fi descărcat de pe serverul de web al Ministerului de Finanţe Publice, portal ANAF de la adresa http://www.anaf.ro, categoria Asistenţă contribuabili, subcategoria Programe utile, sau poate fi distribuit, la cerere, de unităţile fiscale.
Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) nr. 1.451/2010 pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului 105, cod 14.13.03.14/j, a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 98/2010.