Tinerele handbaliste de la CS Tonic Oradea au luat startul într-o nouă ediție a Campionatului Național, atât la Junioare II cât și la Junioare III.

Dacă la prima categorie de vârstă, aflându-se la prima participare dar și nimerind într-o serie (H) foarte puternică, fetele pregătite de Cipriana Petric (fostă jucătoare în Liga Națională) și Dumitru Giura (fost portar al echpei naționale de handbal) au înregistrat două înfrângeri, echipa de junioare III, antrenată de Nicolae Chioibaș, „se află pe val” după ce au învins în ambele jocuri din primele două etape.

Victorii pe linie la junioare III

ACS Tonic Oradea – junioare III – evoluează în Seria L a Campionatului Național alături de formații precum CSȘ 2 Baia Mare, Phoenix Baia Mare, CSȘ Zalău, Marta Baia Mare, Alpha Oradea și CS Seini. În prima etapă, fetele de la Tonic le-au învins clar pe concitadinele de la Alpha, scor 21-15 (12-6). Și mai categoric a fost succesul din etapa a doua, 8-22 (6-10), când au întâlnit în deplasare pe CS Seini. Următorul meci al echipei pregătite de Nicolae Chioibaș se va desfășura pe teren propriu, sâmbăta 8 octombrie, și va constitui un adevărat derby, în Bihor urmând să vină prima clasată, CSȘ 2 Baia Mare. De menționat că ambele formații au obținut succese pe linie până în acest moment, fapt ce le pozițiționează pe primele două locuri ale clasamentului. Lotul de junioare III de la ACS Tonic: Renata Tem, Diana Bortig, Aiana Panti, Fabiana Soanea, Zsofia Ferencz, Diana Boitor, Antonia Guiu, Alexandra Cristea, Alexandra Buzilă, Barbara Comărniceanu, Selena Dabu, Georgiana Leghezău și Rona Gavra.

Adversare redutabile la junioare II

În schimb, junioarele II au suferit două înfrângeri în primele două runde. Dacă emoțiile și frica au fost trăirile care au guvernat starea de spirit a fetelor antrenate de Cipriana Petric și Dumitru Giura în jocul din deplasare (primul lor meci oficial) cu CSȘ 2 Baia Mare, pierdut cu 29-17 (11-6), cu totul altfel au stat lucrurile în etapa a doua, jucată la Sântandrei unde, și datorită susținerii numerosului public prezent în tribune, ACS Tonic a arătat cu totul altfel. În ciuda înfrângerii cu 18-22 (8-12), orădencele au avut o evoluție dătătoare de speranțe cu Viitorul Cluj-Napoca. În următoarea etapă, Tonic va juca în deplasare, duminică 16 octombrie, cu Marta Baia Mare. Lotul de junioare II: Daria Negruț, Teodora Comănici, Viktoria Bihari, Adela Bochiș, Rebeca Brehoi, Patricia Baciu, Raluca Purcel, Andrada Bondar, Laura Rusu, Cristina Tirla, Cyntia Lacatas și Andreea Tășădan.

Și pentru că Tonic Oradea este în continuare în căutarea de noi talente, clubul organizează selecție atât la fete cât și la băieți începând cu vârsta de 6 ani. Cei interesați pot obține informații suplimentare la numerele de telefon 0751.654.412 și 0745.949.163 sau de pe pagina de facebook a clubului https://www.facebook.com/astonic2012/?fref=ts.