Ridzi a demisionat din funcţia de ministru
Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, a anunţat, ieri, că îşi dă demisia, după aproape şapte luni de la instalarea în funcţie, spunând că nu vrea să afecteze imaginea Guvernului şi a partidului şi că Alianţa PSD-PNL vrea să menţină subiectul pe agenda publică. Ridzi a mai spus că familia sa nu mai poate suporta situaţia creată în urma scandalului în care a fost implicată, iar mama sa este deja bolnavă. Ea a afirmat că îşi asumă responsabilitatea politică, pentru că a girat toţi oamenii din Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS). Monica Iacob Ridzi a mai spus că a dovedit bună credinţă încă de la începerea verificărilor în cazul său, însă a constatat că nu toată lumea a dovedit aceeaşi bună credinţă. Comisia parlamentară de anchetă în cazul ministrului Monica Iacob Ridzi a propus, joi, premierului revocarea acesteia din funcţie şi cercetarea pentru delapidare şi abuz în serviciu, o anchetă a ANAF şi sesizarea Consiliului Concurenţei şi a Curţii de Conturi în cazul contractelor cu Artisan şi Mark, pentru organizarea evenimentelor din 2 mai, "Ziua Tineretului". PD-L a depus un punct de vedere separat.

Senatorul PD-L Luminiţa Sorina Plăcintă, noua şefă a MTS
Noul ministru al Tineretului şi Sporturilor este senatorul PD-L de Vrancea, Luminiţa Sorina Plăcintă, ceremonia de învestire având loc aseară la Palatul Cotroceni. Sorina Plăcintă a fost nominalizată de premierul Emil Boc pentru postul de ministru al Tineretului şi Sportului, după ce Monica Iacob Ridzi a demisionat din funcţie. Emil Boc s-a întâlnit cu Luminiţa Sorina Plăcintă la Palatul Victoria, la scurt timp după ce Ridzi şi-a depus demisia la cabinetul premierului. Potrivit biografiei postate pe site-ul Senatului, noul ministru al Tineretului şi Sportului a absolvit Facultatea de Tehnologie şi Chimie Textilă Iaşi, în 1989, precum şi Facultatea de Drept de la Universitatea "Dunărea de Jos''din Galaţi. Plăcintă a lucrat, în perioada 1989-1993, ca inginer la Filatura de lână pieptănată Focsani, în 1993-1994 a fost asistent manager la SC ARUSCO IMPEX SRL Bucuresti. Între 1994 şi 2008 a fost acţionar administrator la SC Sorste. De asemenea, mai are înscris în CV "PCA SC MILCOFIL SA: 1997-2008". De asemenea, între 2005 şi 2008 a deţinut postul de administrator, director general SC ARTIFEX SRL.


Bani pentru studii de prefezabilitate
Ministerul Turismului va plăti 778.000 de euro, fără TVA, pentru realizarea studiilor de prefezabilitate privind amenajarea sau reamenajarea unor zone cu resurse turistice, precum peşteri şi saline. Astfel, instituţia va organiza, în august, o licitaţie pentru atribuirea lucrărilor, împărţite în patru loturi. Finanţarea se va face prin fonduri de la bugetul de stat, iar durata fiecărui contract este de trei luni. Contractul vizează achiziţionarea de servicii de arhitectură, de inginerie specializată şi integrată, precum şi servicii de proiectare urbanistică şi peisagisitică, de testări şi analize tehnice, potrivit unui anunţ al instituţiei. Ultimul lot se referă la dezvoltarea turistică a zonei Ţara Făgăraşului (judeţul Braşov), a depresiunilor Topliţa şi Bilbor, din judeţul Harghita, a unor comune din judeţele Caraş Severin, Cluj şi Giurgiu, precum şi a unor zone de dezvoltare din judeţele Bihor, Covasna şi Braşov, pentru care vor fi alocaţi 248.000 euro. Firmele care doresc să participe la licitaţie trebuie să demonstreze că în ultimii trei ani au înregistrat o cifră de afaceri de minim 744.000 euro şi să depună o garanţie de bună execuţie în valoare de 10% din valoarea contractului, precum şi o garanţie de participare de 4.960 euro.