Săptămâna trecută a sosit la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie Oradea un aparat de ventilaţie asistată pentru nou-născuţi, obţinut prin programul naţional de reabilitare a maternităţilor demarat în anul 2002, primul primit în Oradea prin acest program.

După ce furnizorul va distribui toate aparatele pentru maternităţile din ţară, va începe un alt tur pentru instalarea acestora şi efectuarea unui training pentru personalul medical care va folosi aceste aparate. Potrivit managerului Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie Oradea, dr. Liana Antal, de la iniţierea acestui program, anul 2002, la acest spital din Oradea nu a mai sosit niciun aparat de la Ministerul Sănătăţii Publice. În acest an a sosit aparatul de ventilaţie asistată pentru nou-născuţi, urmând să mai vină alte aparate în cursul acestui an. Noul aparat va fi destinat secţiei de terapie intensivă pentru nou-născuţi.
Prin acelaşi program naţional al Ministerului Sănătăţii vor fi demarate în acest an şi lucrări de reabilitare ale acestei clădiri, după efectuarea tuturor procedurilor necesare.