Prima ediţie a turneului de şah open "Terasa Curtea Veche" s-a încheiat cu victoria oarecum surprinzătoare a unui intrus, ploieşteanul Mircea Neacşu reuşind să le ia faţa localnicilor Alexandru Stanciu, Lavinel Cruceru sau Tudor Ursente. Competiţia a fost arbitrată de Ioan Mile.

 

A fost o competiţie de nivel ridicat, organizată de Clubul Suioco Oradea (preşedinte prof. Corneliu Surlă), cu sprijinul firmei Optic Visaje, aceasta oferind nu doar câştigătorilor, ci şi tuturor participanţilor premii consistente. Turneul s-a desfăşurat în sistem elveţian, pe durata a 7 runde, printre concurenţi numărându-se doi candidaţi de maestru (Alexandru Stanciu - ELO 2261 şi Lavinel Cruceru - ELO 2090), patru şahişti de categoria I (Traian Miclea, Tudor Ursente, Marius Paul şi Mihail Fraccasi), ceea ce a conferit concursului o notă de spectaculozitate, dar şi un nivel ridicat pentru un turneu open. Sosit pe ultima sută de metri, ploieşteanul Mircea Neacşu, aflat în concediu la Băile Felix, împreună cu soţia, s-a înscris ultimul pe tabel, alături de soţie şi, spre surprinderea multora, a reuşit să câştige, acumulând 6 puncte. Să spunem că învingătorul nu este un profan în "sportul minţii", fiind fost candidat de maestru, dar în ultimii ani legăturile cu lumea şahului au fost sporadice, ceea ce nu s-a dovedit un impediment serios, dovadă succesul reuşit într-o companie selectă. Firma Optic Visaje a oferit primilor trei clasaţi premii consistente, valoarea premiului învingătorului fiind de 200 de lei, al doilea clasat, 150 de lei, iar sportivul clasat pe locul III, 80 de lei. Pe locul II s-a clasat Alexandru Stanciu, cu 5,5 puncte, iar pe locul III, Lavinel Cruceru, tot cu 5,5 p. Toţi concurenţii au primit câte un bon de reducere în valoare de 10%, prin care poate beneficia fie de serviciile firmei Optic Visaje, fie de produsele acesteia. Organizatorii au oferit două premii speciale, pentru cei mai tineri concurenţi: Adina Iancu (13 ani) şi Şerban Cicortaş (12 ani).

"Am decis să mă implic în organizarea acestor concursuri graţie prieteniei cu dl. Surlă, în ideea de a oferi tuturor orădenilor cu probleme oftalmologice posibilitatea de a se informa şi apoi, dacă doresc, de a folosi serviciile noastre. Vom fi alături de clubul Suioco şi la alte acţiuni similare", a precizat Raluca Brădean, patroana firmei orădene.

Cu o săptămână mai devreme, în aceeaşi locaţie s-a desfăşurat prima ediţie a concursului de joc de cărţi-cruce, organizat tot de clubul Suioco Oradea. Cei 22 de participanţi au oferit dispute atractive, clasamentul primilor trei clasaţi fiind următorul: 1. Traian Ciobanu; 2. Nicolae Covlea; 3. Gheorghe Costea. Premiile oferite au constat în diplome, medalii, bani şi bere. Etapa a II-a a concursului de cruce se va desfăşura în acelaşi loc, pe 12 august, de la ora 17.00, iar pe 19 august se va desfăşura etapa a a II-a a concursului de şah, de la ora 16.00.