Cu şanse doar teoretice de a accede în grupele Ligii Campionilor la polo, echipa pregătită de Kadar Kalman încearcă să învingă (şi să se califice), în această seară, de la ora 19.00 (Digi Sport), la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu”, pe vicecampioana Germaniei, formaţie în faţa căreia a pierdut manşa tur cu scorul de 12-7.

 

Misiune aproape imposibilă pentru poloiştii orădeni care vor încerca să producă surpriza acestei faze a competiţiei după ce au fost învinşi clar în prima manşă din playoff-ul Ligii Campionilor. Cu toate că după tragerea la sorţi, „hârtia” spunea că formaţia din Hanovra este cea mai accesibilă dintre cele care ar fi putut ieşi în calea orădenilor, starea de fapt a fost cu totul alta, vicecampioana Germaniei adjudecându-şi clar primul joc din dubla cu orădenii.

 

Înfruntă o „multinaţională”

Dacă formaţia germană nu a mai disputat niciun meci oficial de la cel cu vicecampioana României, CSM Digi a avut ocazia să-şi „lingă” rănile în Superliga Naţională unde şi-a adjudecat clar disputele cu Amefa Arad şi Poli Cluj. Aşadar, Kadar Kalman a avut ocazia în aceste dispute să pregătească cât mai bine duelul cu Waspo, care totuşi se anunţă a fi unul infernal în condiţiile în care nemţii au în lot nu mai puţin de 10 jucători străini. Echipa din Hanovra a crescut mult în valoare în ultima perioadă, iar cel mai elocvent exemplu în acest sens este înfrângerea la doar un gol diferenţă (12-11) în faţa puternicei echipe maghiare, OSC Budapesta în primul tur preliminar al Ligii Campionilor. Aşadar, la un joc la care intrarea spectatorilor va fi liberă, CSM Digi are cel puţin obligaţia să spele din impresia lăsată după manşa tur, dacă accederea în Liga Campionilor nu va fi posibilă.

 

Calificaţi în sferturile Euro Cup

În eventualitatea în care orădenii nu vor trece de Waspo Hannover, aceştia au asigurată calificarea în sferturile de finală ale Euro Cup. Kadar Kalman va avea la dispoziţie întreg lotul de jucători şi, spre deosebire de întrecerea internă (unde poate utiliza doar 3), va putea conta pe toţi cei patru străini care se află în acest moment la echipă. Partida va fi arbitrată de cuplul Filipo Gomez (Italia) şi Akif Uz (Turcia). Celelalte meciuri din manşa secundă a playoff-ului sunt: Jadran Herceg Novi - AN Brescia (5-14 în tur), SM Verona - OSC Budapesta (6-10 în tur) şi ZF Eger - Primorje Rijeka (12-6 în tur).