* Fostul senator ne-a declarat că stă la dispoziţia organelor competente să pună sentinţa în aplicare şi organizează astăzi o conferinţă de presă

Trimis în judecată de DNA, în 2005, pentru infracţiuni de corupţie, fostul senator PSD Vasile Duţă, a fost condamnat definitiv de magistraţii instanţei supreme la cinci ani de închisoare cu executare, returnarea unor sume de bani şi a unui autoturism de lux.

 

Instanţa supremă a respins, ieri, ambele recursuri făcute în această cauză, atât de fostul demnitar, cât şi de Direcţia Naţională Anticorupţie, astfel că s-a menţinut decizia Curţii de Apel Galaţi, prin care Duţă a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare şi la returnarea unor sume de bani şi a unui autoturism de lux. În 29 iunie 2009 Curtea de apel Galaţi a decis condamnarea lui Vasile Duţă pentru trei fapte de trafic de influenţă, cea mai grea dintre acestea fiind de patru ani închisoare şi la pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi, pe o durată de 4 ani. Magistraţii au decis totodată sporirea acestei pedepse cu un an, astfel că Duţă urma să aibă de executat o pedeapsă de cinci ani de închisoare. Totodată, instanţa gălăţeană a mai decis atunci confiscarea autoturismului marca Mercedes-Benz, tipul ML 270 CDI, aflat la acea vreme în custodia fostului demnitar. Curtea de Apel Galaţi a mai decis ca Duţă să plătească statului echivalentul sumei de 9.100 de dolari, precum şi a 3.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

 

Contactat telefonic, aseară, fostul senator ne-a declarat că stă la dispoziţia organelor competente să pună în aplicare această sentinţă şi că invită reprezentanţii mass-media interesaţi în clarificarea anumitor aspecte ale dosarului său la o conferinţă de presă pe care o va organiza astăzi, de la ora 11, la sediul Cabinetul său din Oradea, str. Tudor Vladimirescu, nr. 36.