Mai vorbea dl. Năstase, la recentul Consiliu Naţional al PSD, simulând stânga, despre cum a protejat guvernul său fabrica Antibiotice Iaşi de privatizare, pentru că naţiunea are nevoie de controlul asupra unei producţii atât de importante social cum e cea de medicamente.

Dar cine spune asta? Fostul şef al unui guvern care a privatizat Sidex-ul, Alro Slatina, Petrom-ul şi atâtea altele! Medicamentele trebuie să le avem sub controlul nostru, ca să nu ne şantajeze alţii, zice Năstase: dar nu e acelaşi lucru valabil şi pentru oţel? Şi pentru aluminiu? Şi pentru petrol? Bineînţeles însă că atunci când soţia unui prim-ministru are interese mari în imens profitabila distribuţie a medicamentelor, şi nu în oţel, aluminiu, petrol, este important ca anume fabricile de medicamente să rămână sub controlul Statului, adică al primului-ministru! Dl. Năstase revine azi în prim-planul vieţii politice aşa cum a venit şi revenit întotdeauna: pe uşa din dos. Nu câştigând o competiţie electorală deschisă, nu cucerind la urne măcar un oraş sau un sector sau o comună, ci printr-o şuşanea de partid şi beneficiind iar, ca întotdeauna, de sprijinul lui Iliescu - acelaşi Iliescu care altminteri se supără foarte când cineva îl acuză că tutelează corupţia. Şi care azi pune umărul la căpăcirea lui Dan Mircea Popescu - o "rara avis" în PSD: un fost ministru care pare-se că n-a furat!
Istoria se repetă: ca în 1995, ca în 2000, Ion Iliescu îi dă lui Năstase jucăria în bună stare de funcţionare pe mână, pentru ca după ce se va fi jucat cu ea ceva timp, umflându-şi bucile obrajilor de autoadmiraţie, umflând sondajele trucate şi numărul emisiunilor aranjate, Năstase să i-o dea înapoi, la prima probă electorală, făcută ţăndări. Se zice că oamenii inteligenţi învaţă din experienţa altora, mediocrii din cea proprie, iar proştii nu învaţă nici măcar din experienţa proprie. În orice caz, nici Iliescu nici Năstase n-au învăţat nimic din eşecurile electorale trecute, care au survenit fără greş ori de câte ori nepotul mătuşii Tamara s-a aflat în fruntea partidului şi s-a identificat cu acesta. Pentru că românii au şi altceva mai bun de făcut cu votul lor decât să-l folosească pentru a-i alina frica lui Năstase, ori pentru a-i spori averea şi aşa nemăsurată.

"Voi face tot posibilul ca PSD să câştige alegerile", declara Năstase savurându-şi triumful. Dar el nu ştie decât să piardă alegerile, şi n-a învăţat nimic din repetatele pierderi, pentru că nu poate învăţa. Simpla lui prezenţă în fruntea PSD-ului, tolănit în "Bentley"-ul său de parvenit (omul nu se poate abţine de a sfida prin opulenţă!) este "garanţia sigură" că acestea vor fi din nou pierdute!