Cel mai nou centru de recuperare medicală şi sportivă din judeţul Bihor, care are în dotare aparatură de ultimă generaţie, a avut deschiderea oficială în prezenţa unor numeroase personalităţi din lumea sportului bihorean.

 

Amplasat pe strada Alexandru Vaida Voievod nr. 18 (fosta fabrică Mioriţa), Novokinetic oferă următoarele servicii de recuperare medicală personalizată: kinetoterapie, fizioterapie, masaj terapeutic şi terapie manuală. „Ne adresăm în primul rând tuturor sportivilor din Oradea care au diverse probleme medicale dar, în acelaşi timp, şi persoanelor private. Aparatura de care dispunem dar şi personalul calificat care lucrează în acest centru ajută la grăbirea recuperării sportive cu până la 30%. În acelaşi timp nu doresc să se înţeleagă că facem minuni. În oraşul nostru pot fi găsite mai multe centre de fizioterapie dar, în ceea ce priveşte kinetoterapia, exista o lipsă pe care noi am venit să o acoperim”, a declarat Cosmin Giura, managerul centrului şi unul dintre cei trei acţionari alături de fotbaliştii Sebastian Achim şi Florin Neaga. Managerul Novokinetic, care se ocupă în acelaşi timp şi de imaginea instituţiei, are ambiţii mari în ceea ce priveşte dezvoltarea centrului pe care îl conduce. „Avem planuri mari. Fiecare ban pe care îl încasăm pentru ceea ce facem îl reinvestim şi asta pentru că ne dorim să ne dezvoltăm şi să ne extindem şi în alte oraşe ale ţării”, a mai adăugat Cosmin Giura.

 

Un italian, coordonatorul programelor de recuperare

Cel care va coordona programul de recuperare a celor care vor alege să se trateze la Novokinetic este italianul Simone Ruscetta, fizioterapeut principal, doctor în recuperare medicală. Acesta a făcut o prezentare amplă a ceea ce înseamnă centrul în care munceşte tuturor personalităţilor din lumea sportului care au fost prezente la eveniment. Şi pentru că sunt direct interesaţi de ceea ce le poate oferi Novokinetic, Kadar Kalman, antrenorul vicecampioanei României la polo, Sebastian Tudor, antrenorul handbaliştilor de la CSM Oradea, Virgil Preda, Robert Olah şi Călin Laza, antrenori de atletism au fost prezenţi la această recepţie. Alţi oameni de sport ce s-au aflat la eveniment au fost Valer Vancea, preşedintele AJF Bihor, Ionel Bungău, preşedintele CS Crişul Oradea, Mircea Fodor, preşedintele FC Bihor Legenda 1902, Octavian Şovre, arbitru şi preşedintele CJA Bihor şi mulţi alţii.