Astăzi, 3 noiembrie, de la ora 18.00, Casa de Cultură a Sindicatelor Oradea va fi gazda unui spectacol extraordinar la care sunt invitaţi atât copiii, cât şi părinţii lor. Copilăria lui Vivaldi” este cel mai frumos spectacol pentru copii al Teatrului Odeon din Bucureşti, iar astăzi va fi jucat, în premieră, şi la Oradea.

 

Cei mici vor afla povestea a doi şoricei care au trăit în vioara celebrului compozitor Antonio Vivaldi, în orga lui Johann Sebastian Bach, în clavecinul lui Beethoven şi în pianul lui Frederik Chopin. Dornici să călătorească, Sică şi Rică au intrat pe ascuns într-o valiză şi au ajuns în Italia, la Veneţia. Apă, multă apă – imaginea aceasta îi sperie pe cei doi şoricei călători. Teama lor însă dispare ca prin farmec atunci când descoperă că au ajuns într-o casă plină de muzică şi îl cunosc pe micuţul Antonio Vivaldi, un băieţel simpatic, cu părul roşu, un violonist minunat şi un compozitor plin de idei care îi atrage imediat în jocul lui „de-a muzica”, explicându-le cum sunetele pot vorbi, pot povesti şi pot descrie frumuseţile celor patru anotimpuri, Primăvara, Vara, Toamna şi Iarna. O poveste de basm, care îi va introduce pe cei mici în lumea minunată a muzicii clasice. Este un spectacol vesel, interactiv, cu muzică și multe momente haioase.

Spectacolul „Copilăria lui Vivaldi” face parte din Campania naţională „Caravana cu poveşti”, iniţiată de „Un părinte mai bun” şi este inclus în proiectul educativ „Clasic e fantastic”, al Teatrului Odeon.

Preţul unui bilet este de 25 de lei, iar acestea se pot achiziţiona de la casa de bilele a Casei de Cultură a Sindicatelor Oradea sau online, pe www.unparintemaibun.ro.