O variantă a şoselei Oradea - Cluj Napoca între Tileagd şi Topa de Criş străbate localităţile Tileagd,Ţeţchea, Aştileu, Butan, Măgeşti, Josani, Birtin, Vadu Crişului şi reintră în E 60 la Topa de Criş.

În deceniul 6 al secolului trecut s-a construit canalul de aducţiune pentru hidrocentrala Aştileu. Satul Josani a fost secţionat de acest canal. În mijlocul satului, în pantă şi curbă, s-a construit un pod peste canal, cu o lăţime ce nu permite trecerea în acelaşi timp a 2 autovehicule. În condiţiile de azi, când traficul a crescut considerabil, podul a devenit o sursă de accidente, cu urmări uneori grave. Amintim ciocnirea pe pod în 2003 a unui autobuz cu călători cu o salvare, din fericire fără victime omeneşti. Tot în aceiaşi perioadă, un tânăr din Dobricioneşti, chiar în ziua nunţii sale, s-a întâlnit pe pod cu o basculantă. Ca să evite coliziunea, tânărul a sărit cu maşina în canal, care din fericire nu avea apă, fiind în reparaţie. Acelaşi scenariu dar cu alţi 4 „actori" tineri, care în drum spre discotecă au întâlnit pe acelaşi pod un utilaj greu, căruia i-au acordat „prioritate", iar ei ş-au găsit salvarea tot în canal, care era plin cu apă, depunând mari eforturi pentru a ieşi teferi, alegându-se doar cu o groaznică sperietură. Astfel de acidente ar putea să se înmulţească dacă cei abilitaţi să rezolve situaţia nu se vor implica cu soluţii pentru lărgirea podului.
O altă capcană, pe acelaşi drum, între satele Josani şi Dobricioneşti, unde pe o lungime de circa 400 metri drumul însoţeşte canalul.Cândva, pe malul canalului s-au construit parapeţi din beton. Azi circa 20 dintre ei sunt rupţi, făcând să crească riscul de accidente. Aici şi-a găsit sfârşitul,cu câţiva ani în urmă, poliţistul pensionar Grigore Hodiş din Măgeşti, care a căzut cu bicicleta în canal şi s-a înecat. Tânărul Damian Laycs a fost salvat de la înec, în vara acestui an, de Claudiu Gavriluţ şi Florian Lascău, care au trecut întâmplător pe acolo în momentul incidentului.
Locuitorii acestor sate aşteaptă implicarea celor pe care i-au ales să-i reprezinte şi să le rezolve păsurile,să acţioneze urgent şi definitiv pentru evitarea pe viitor a altor accidente.