Distinsă personalitate a comunității medicale din Oradea, dr. Sonia Drăghici a fost condusă pe drumul venșniciei, sâmbătă, 30 iulie, de către un sobor impresionant de preoți și zeci de credincioși. Sonia Drăghici, deputat PSD de Oradea, totodată medic specialist în boli infecţioase, s-a stins din viață, joi dimineață, la Spitalul Municipal Gavril Curteanu din Oradea, chiar în săptămâna când a împlinit 60 de ani.

 

Slujba de înmormântare a avut loc sâmbătă, 30 iulie, la Capela Hașaș din Cimitirul Municipal, și a fost oficiată de un sobor de 16 preoți, în frunte cu părintele protopop Dorel Octavian Rusu, reprezentantul Preasfințitului Părinte Sofronie, episcopul ortodox al Oradiei.

Despre omul minunat, care a slujit cu dăruire domeniul medical din Oradea venind întotdeauna în sprijinul celor aflați în suferință, au mai rostit cuvinte emoționante: părintele Vasile Sabău, de la Biserica „Sfântul Gheorghe” din Oradea, Florian Bodog, prodecan al Facultății de Medicină și Farmacie Oradea și părintele Adrian Suciu din Ștei. Toți cei care au iubit-o și apreciat-o de-a lungul vieții au venit, sâmbătă, la Capela Hașaș, s-o conducă pe ultimul drum. De asemenea, la ceremonia de înmormântare a fost prezent părintele Bogdan Ionuț Feher, de la Parohia Voivozi-Șimian, în semn de recunoștință față de dr. Sonia Drăghici, întrucât datorită implicării domniei sale se construiește biserica din localitate. Totodată, din județ, printre cei 16 preoți care au condus-o pe ultimul drum s-au aflat: Adrian Gavriș din localitatea Pietroasa, Radu Sabău din Șimian, Sorin Pele de la Parohia Mierlău, Roman Bereteu de la Hidișelul de Jos, precum și preotul din Păușa.

Chiar dacă nu au putut veni personal la ceremonia de înmormântare, au ținut să-i aducă un ultim omagiu, trimițând coroane de flori Liviu Dragnea, președintele PSD, conducerea Camerei Deputaților, a Comisiei de Sănătate din Ministerul Sănătăţii, precum și Organizația de Femei a PSD. La înmormântare a mai fost prezent un senator de Alba, Călin P., fost coleg cu Sonia Drăghici în Comisia de Sănătate, precum și numeroși parlamentari de Bihor.

Anul trecut, Sonia Drăghici a suferit o operaţie de extirpare a stomacului, după ce a fost diagnosticată cu cancer, boală de care, din păcate, nu s-a vindecat. A fost operată, a făcut chimioterapie, dar au apărut complicaţii la coloană. 

S-a născut în 25 iulie 1956, în Câmpeni, județul Alba, era căsătorită cu Dorel Drăghici, fostul șef al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor, cu care avea un băiat, Doru Vladimir. A fost medic primar boli infecţioase, dar şi profesor universitar al Facultăţii de Medicină şi Farmacie. De asemenea, din 2008 este deputat PSD de Oradea, iar între 1999 şi 2004, a fost şi membră a Comisiei de Sănătate a Ministerului Sănătăţii.

Dumnezeu s-o odihnească în pace!