La capătul celui mai lung sezon competiţional în care roş-albaştrii au susţinut nu mai puţin de 66 de meciuri, CSM CSU Oradea a izbutit să cucerească medalia de bronz în Liga Naţională. Este cel de-al patrulea trofeu cucerit în ultimii cinci ani, fapt ce atestă seriozitatea cu care se munceşte în cadrul secţiei de baschet.

 

Podiumul reuşit de bihoreni după jocul decisiv cu CSU Sibiu, şi asta doar în ultima francţiune de secundă, vine să încununeze „un sezon bun spre foarte bun”, după cum declarau la unison Şerban Sere şi Cristian Achim, cei doi oameni de care depinde, în cea mai mare măsură, soarta echipei de baschet. Bihorenii au izbutit să revină de la o diferenţă de 18 puncte şi graţie caracterului şi a determinării ieşite din comun au reuşit să facă din nou performanţă, pentru că o medalie, indiferent de strălucirea ei, reprezintă o performanţă.

 

„Îmi doresc un buget mai mare pe viitor”

La puţine ore după acest succes, Şerban Sere, Cristian Achim, Muhammed Pasalic şi Will Franklin, ultimii doi fiind principalii artizani ai victoriei de la Sibiu, au tras concluziile după cel mai istovitor sezon competiţional prin care au trecut. „Am avut o participare extraordinară din punct de vedere internaţional, numărul de jocuri disputat în Liga campionilor fiind greu de egalat de către orice altă echipă românească. Am disputat 66 de meciuri oficiale, iar pentru a face faţă unui număr atât de mare de jocuri mai aveam nevoie de încă vreo 2-3 jucători. Am parcurs peste 30.000 de km, am avut 2 jocuri pe săptămână şi mai multe deplasări legate. Acest consum enorm de energie ne-a afectat evoluţia din Liga Naţională. Sunt convins că dacă nu am fi jucat în Europa acum disputam finala şi probabil că o şi câştigam. În ceea ce priveşte viitorul, avem contract semnat doar cu Titus Nicoară şi o înţelegere verbală cu Bobe Nicolescu. Cristian Achim şi Milan Mitrovic au contracte valabile şi pentru următorul sezon. Pentru campionatul următor îmi doresc un buget mai mare, dar pentru asta va trebui să discut cu fiecare sponsor în parte”, a declarat Şerban Sere, preşedintele CSM Oradea.

 

„Nu am păcălit nicio competiţie”

 

În ceea ce îl priveşte pe antrenorul Cristian Achim, tehnicianul a ţinut să sublinieze cât de importantă a fost participarea echipei sale în Liga Campionilor. „Sunt extrem de mândru de parcursul din Liga Campionilor. Am pus Oradea pe harta baschetului mare. Toţi ne dorim să repetăm experienţa, chiar dacă a fost un coşmar din punct de vedere al deplasărilor. Ţin încă o dată să îmi felicit jucătorii precum şi fanii. Avem cea mai frumoasă sală din România şi singura unde nu se jigneşte. Să ştiţi că fanii noştri sunt apreciaţi în toate oraşele ţării. Acum îmi doresc doar să mă relaxez urmând ca apoi, în funţie de bugetul pe care îl vom avea la dispoziţie, să facem căutările la fel ca în fiecare vară. Totuşi vreau să menţionez că sunt adeptul continuităţii şi că dacă acum nu suntem în finala campionatului e pentru că nu am păcălit nicio competiţie”, a spus antrenorul CSM CSU Oradea.

 

„Un trofeu care contribuie la tradiţia echipei”

„Fiul risipitor”, dacă îl putem numi aşa pe Will Franklin, autorul coşului care a dus o nouă medalie la Oradea, a afirmat că, deşi nu este locul I, bronzul cucerit reprezintă o nouă pagină adăugată la tradiţia acestei echipe. „Faptul că am cucerit o medalie este o realizare, chiar dacă nu este din metalul pe care ni-l doream. Totuşi, este o nouă pagină care contribuie la construirea tradiţiei acestei echipe. Chiar dacă am marcat coşul decisiv, meritul principal îi aparţine lui Pasalic, fără de care nu ne-am fi putut bucura de acest trofeu. În ceea ce priveşte viitorul, rămâne de văzut dacă voi continua să joc baschet la Oradea”, a declarat americanul.

 

„Ar fi o provocare să rămân la Oradea”

Muhammed Pasalic, cel care a contribuit cu 27 de puncte la succesul cu CSU Sibiu, s-a arătat epuizat după un sezon istovitor şi singura lui dorinţă în acest moment este să meargă acasă la familia lui. „A fost un sezon foarte lung, epuizant, cu destule oscilaţii. Aveam potenţial să jucăm ambele finale, dar anumite circumstanţe au făcut ca acest lucru să nu se întâmple. Referitor la public, ţin să menţionez că nu am simţit un asemenea suport nicăieri în altă parte. În acest moment nu mă gândesc la viitor, ci doar să ajung acasă la soţia şi fiul meu şi să ne relaxăm împreună. Referitor la meciul de la Sibiu, statistic a fost cel mai bun joc al meu, dar asta nu e totul. Ar fi o provocare să rămân la Oradea şi să mă lupt pentru trofee. Acesta este motivul pentru care am venit aici la începutul sezonului”, a conchis cel care a contribuit cel mai mult în jocul decisiv cu CSU Sibiu.