Orădeanca Simona Kadas a făcut parte staff-ul organizatoric al concursului "Bucharest International 10 K", competiție care s-a desfășurat recent pe străzile din Capitală. Atleţi de valoare din ţări precum Kenya, Maroc sau Tunisia au luat startul la competiţia din Bucureşti.

Cum era de aşteptat, primul care a trecut linia de sosire la capătul celor 10 km a fost kenyanul Kimaiyo Hillary Kiptum Maiyo. Acesta a fost urmat de un compatriot și de un concurent din Maroc. Cel mai bine clasat atlet din țara noastră a fost Alexandru Corneschi, sosit al V-lea. La feminin, locul I a fost ocupat de atleta kenyana Olgo Christine Moras. Pe locul al III-lea a terminat o româncă, Paula Todoran. Eforturile atleților au fost recompensate cu premii în bani, cupe și cadouri. Invitați de onoare au fost Elisabeta Lipă, ministrul tineretului şi sportului, campioanele olimpice Viorica Viscopoleanu (Mexico City 1968), Maricica Puică (Los Angeles 1984), Doina Melinte (Los Angeles 1984), Paula Ivan (Seul 1988) și principala organizatoare a competiției, campioana olimpică de la Beijing (2008), Constantina Diță.

 

"Mi-a propus să organizăm un maraton la Oradea"

"Pentru mine a fost o onoare să fac parte din staff-ul organizatoric al concursului NN Bucharest International 10 K. A fost o experiență foarte plăcută, dar și foarte obositoare în același timp. Am muncit alături de o profesionistă, cum este Constantina Diță, de la care am învățat multe. Constantina chiar mi-a propus să organizăm și la Oradea un maraton. Mă voi gândi serios la propunerea ei și se poate ca pe viitor, în colaborare cu ea, să organizăm o asemenea competiţie. Mă bucur că am putut să fiu alături de cele mai importante personaje din atletismul românesc și mondial", a declarat Simona Kadas.