Conducerile cluburilor orădene CSM şi CAO 1910 au făcut publice ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, detaliile parteneriatului semnat în această vară. Echipa de fotbal îşi va începe activitatea din Liga a V-a având ca obiectiv imediat promovarea.

 

În cadrul noii asocieri, CSM va pune la dispoziţie jucătorii de la propriul centru de copii şi juniori, baza sportivă şi stafful tehnic, în timp ce CAO 1910 va asigura finanţarea activităţii clubului din surse private. Protocolul a fost încheiat pe 2 ani, cu posibilitate de prelungire.  "Deocamdată sunt 40 de membri asociaţi, care achită o cotizaţie minimă de 500 de euro pe an, dar sperăm ca la finalul anului numărul lor să ajungă la 65. Bugetul estimat pentru ediţia de campionat este de 50.000 de euro, unul care ne permite să promovăm", a declarat Florin Mal, preşedintele CAO 1910. Activitatea echipei poate fi susţinută şi de suporterii cotizanţi în schimbul unei taxe de 100 de lei.

La prima întâlnire cu mass-media au mai fost prezenţi viceprimarul Florin Birta, Şerban Sere, directorul CSM Oradea, antrenorul Florin Farcaş, managerul general Călin Capotă şi directorul sportiv Marius Chereji.

"În componenţa lotului se vor regăsi mulţi tineri. 11 dintre componenţii de acum provin de la centrul de copii şi juniori al CSM. Cel mai important e faptul că prin acest parteneriat putem angrena copii în activitatea de performanţă. Alături de aceştia vor fi şi câţiva jucători mai experimentaţi, unul dintre aceştia fiind Emil Popa, golgeterul lui CS Diosg", a afirmat Florin Farcaş.

Şerban Sere a dezvăluit că a încercat să ducă mai departe tradiţia fotbalistică a FC Bihorului, dar a renunţat, explicând apoi şi motivul. "Neoficial ni s-a transmis că marca FC Bihor costa 300-400.000 de euro. Ni s-a mai spus că la 50-100.000 de euro ar fi doritori. La sumele acestea mi s-a părut o anomalie să ne implicăm. Le-am urat succes. Ne interesează CAO pentru că este orientat spre copii şi juniori. Este important ca aceşti copii să aibă unde juca la terminarea junioratului", a spus directorul CSM Oradea.

CAO 1910 îşi va disputa meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Iuliu Bodola, ziua şi ora de desfăşurarea urmând să fie anunţate ulterior.