Deplasarea de la Sfântu Gheorghe a adus încă o victorie în contul bihorencelor care astfel au contabilizat cel de-al patrulea succes consecutiv. Partida dintre Sepsi și CSU CSM, rezultat 32-36 (11-18), a contat pentru etapa a 12-a din Seria B a Diviziei A, penultima din turul de campionat.

Echipa gazdă, un adversar incomod și arțăgos, a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a obține un rezultat pozitiv în acest meci. Sepsi a început în forță reușind să-și creeze un avantaj de 3 goluri (3-0) după primele minute. Treptat, orădencele au intrat în joc și au pus stăpânire pe el astfel că în minutul 10 aveau deja un avantaj de 4 goluri (9-5). Pe fondul unei prestații exacte și al unui joc în viteză, echipa pregătită de Doina Ardelean s-a distanțat la 7 lungimi (18-11) până la pauză. Din nefericire, la ultima acțiune din primul mitan, Cornelia Vrabie, una dintre jucătoarele importante ale echipei, a suferit o accidentare care nu i-a mai permis să continue. A doua repriză s-a desfășurat sub semnul echilibrului, „studentele” mulțumindu-se să-și conserve avantajul creat după primele 30 de minute. Cu toate acestea, diferența maximă înregistrată a fost de 8 goluri (34-26 în minutul 54). În ultimele 10 minute, și din cauza unui arbitraj ostil, oaspetele au evoluat doar în inferioritate numerică, situație care a permis echipei gazdă să reducă din diferență. Astfel, la capătul unei partide dominată categoric de orădence, CSU CSM s-a impus în fața lui Sepsi cu 36-32. Un alt exemplu care vorbește despre maniera de arbitraj sunt cele 15 lovituri de pedeapsă de care au beneficiat gazdele față de cele doar 3 ale orădencelor. La capitolul eliminări, avantajul a fost la fel de net: 7 CSU CSM față de doar 3 Sepsi.

„Mă bucură mentalitatea fetelor”

„Am făcut încă un meci bun la capătul unei deplasări foarte lungi. Aveam unele temeri în privința oboselii acumulate în cele trei etape disputate de la începutul anului dar în același timp eram convinsă că singurul adversar care ne putea pune victoria în pericol eram noi înșine. Am încercat să evităm pe cât posibil accidentările pentru că ne așteaptă etape grele în săptămânile care urmează. Sperăm în recuperarea rapidă a Corneliei (Vrabie - n. r.) în această perspectivă. Mă bucură mentalitatea fetelor care s-au obișnuit să joace la victorie fiecare partidă și am speranțe că în acest mod vom continua să creștem”, a declarat, la finalul jocului, Doina Ardelean, antrenoarea CSU CSM Oradea. În următoarea etapă, handbalistele vor evolua duminică 29 ianuarie, pe teren propriu, cu CSU de Vest Timișoara, a 10-a clasată. Pentru a încuraja echipa în tentativa ei de a obține cel de-al 5-lea succes consecutiv, iubitorii handbalului sunt așteptați la sfârșitul săptămânii în sala de sport a Universității din Oradea. În urma acestei victorii, CSU CSM a urcat o poziție în clasament, pe locul al 6-lea, având 12 puncte după 4 succese și 5 înfrângeri.

CSU CSM Oradea: Edina Somogyi, Dezso Helga, Crina Pintea – Aurelia Cristoaica 10 goluri, Ligia Puț 6, Gergeta Vârtic 6, Elisabeta Hlinca 5, Bianca Mîrcă 2, Irina Munteanu 2, Valeria Motogna 2, Maria Damian 1, Cornelia Vrabie 1, Georgiana Codrea 1, Mădălina Pantea și Anamaria Hercuț. Antrenori: Doina și Cristian Ardelean.