Persoanele fizice care obţin venituri din cultivarea şi valorificarea florilor, legumelor şi zarzavaturilor în sere şi solarii special destinate acestor scopuri şi/sau în sistem irigat, cultivarea şi valroficarea arbuştilor, plantelor decorative şi ciupercilor, exploatarea pepinierelor viticole şi pomicole şi altele asemenea, datorează un impozit sde 16 % asupra venitului net, impozitul fiind final.

Venitul net se poate determina pe bază de norme de venit sau pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă, în fiuncţie de opţiunea contribuabilului. Persoanele fizice care au obţinut şi obţin venituri din activităţile agricole specifice sunt impuse la normă de venit la unitatea fiscală competentă, pentru anul în curs, D 221 - "Declaraţie privind veniturile din activităţi agricole - impunere pe norme de venit", cod 14.13.01.13/9. Impozitul stabilit se plăteşte de către contribuabili la unitatea fiscală de domiciliu, în proporţiile şi la următoarele termene: 50 % - până la 1 septembrie, inclusiv; 50 % - până la 15 noiembrie inclusiv.

Pentru lămuriri şi informaţii suplimentare, contribuabilii se pot adresa Compartimentului de asistenţă din cadrul unităţilor fiscale teritoriale sau Biroului de Metodologie şi Asistenţă Contribuabili din cadrul. Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor, camera 303 sau la telefon 0259.433.056.