PRU a contestat listele PRM

Preşedintele PRU Bihor, avocatul Ioan Romoşan, a anunţat că a contestat, în nume personal, listele de candidaţi depuse de filiala judeţeană a PRM, pe motiv că aceste liste sunt semnate de un membru al actualei conduceri a partidului, care nu este aprobată de Tribunalul Bucureşti.

 

Liderul PRU Bihor, Ioan Romoşan, a declarat că listele depuse de filiala pe care o conduce au fost acceptate de Biroul Electoral Judeţean, candidaturile fiind admise. Lista pentru Camera Deputaţilor este deschisă chiar de Romoşan, în timp ce lista pentru Senat îl are pe prima poziţie pe profesorul universitar Gavril Cornuţiu. Cu toate că BEJ a aprbat listele, acestea au fost contestate de o formaţiune politică considerând că este nelegală depunerea de semnături de susţinere la BEC şi că ar fi trebuit depuse la BEJ. Potrivit lui Romoşan, această contestaţie a fost respinsă. Pe de altă parte, liderul PRU Bihor a menţionat că şi el a atacat, în nume personal, listele de canidaţi ale fostului său partid - PRM. „Potrivit legii 208/2015, listele trebuie semnate de consuderea partidului sau de un delegat al acesteia. În Registrul Partidelor politice, la PRM este recunoscută conducerea aleasă în 2010, din care făceau parte Corneliu Vadim Tudor şi Gheorghe Funar, în timp ce noua conducere nu a fost aprobată de Tribunalul Bucureşti”, şi-a justificat Ioan Romoşan acţiunea. Dacă această contestaţie va fi aprobată de Curtea de Apel, PRM nu va mai participa la alegeri.

 

Nu vrem să fim fraierii nimănui”

Candidatul PRU la Senat, Gavril Cornuţiu, a menţionat că PRU este un partid nou, care nu a luat parte la degringolada creată de partidele de pe eşichierul politic după ’89. De asemenea, universitarul orădean a precizat că principiile care stau la baza acestui partid sunt: educaţia, sănătatea şi crearea de locuri de muncă.

„Noi nu avem cu nimeni nimic, dar nu vrem, ca popor, să fim fraierii nimănui”, a declarat Gavril Cornuţiu, adăugând că politica românească a ajuns într-o fundătură generată de partidele tradiţionale post-decembriste (PSD, PNL, PDL). „Aceste partide vin cu aceleaşi liste, cu aceiaşi oameni care vor continua să facă ceea ce au făcut şi până acum. PRU este partidul care nu a luat parte la această degringoladă şi care va fi o contrapondere la actualele partide”, a menţionat candidatul PRU. Totodată, el a precizat că a ales acest partid pentru că principiile pe care le are la bază sunt educaţia - care este baza unei naţiuni, sănătatea - esenţială pentru cetăţeni şi crearea de locuri de muncă - problema cea mai acută a României şi a poporului român.

La rândul său, vicepreşedintele Mihai Drecin a ţinut să precizeze că, la nivelul judeţului Bihor, PRU este „singurul partid care propune pe primele locuri, cu mari şane, doi universitari recunoscuţi, care cunosc legile, au principii de viaţă foarte clare şi sunt apărători ai valorilor tradiţionale”. Drecin a menţionat că partidul din conducerea căruia face parte mizează pe obţinerea unui senator şi a unui deputat, adăugând că este convinsă că „filiala noastră se va impune pe eşichierul politic local”.

Pentru campania electorală, liderii PRU Bihor susţin că mizează pe implicarea membrilor şi simpatizanţilor, În plus, ei au anunţat că persoanele care vor să fie membre în secţiile de votare din partea partidului vor trebui, în prealabil, să facă şi muncă de teren.