Cocheta sală de sport din Şuncuiuş a găzduit, la finalul săptămânii trecute, faza finală a celei de-a doua ediţii a Cupei „Săgeata Liberală" la fotbal în sală. Au participat cele 6 echipe care au depăşit faza zonală, la care s-au adăugat reprezentantele municipiilor Oradea, Salonta, Marghita, ale zonelor Oradea şi Beiuş şi ale comunei oganizatoare, Şuncuiuş.

 

Competitoarele au fost împărţite în patru grupe a câte trei echipe, câştigătoarele acestora calificându-se în semifinale. Echipele care au intrat în "careul de aşi" au fost Salonta, Marghita, zona Oradea şi Şuncuiuş. După dispute spectaculoase, în finală s-au calificat Marghita şi Şuncuiuş, victoria revenind primei echipe. Finala mică şi locul 3 a fost adjudecat de zona Oradea, învingătoare în disputa cu cei din Salonta. Făcând rabat de la propriul lor regulament, organizatorii au admis în competiţie jucători legitimaţi şi chiar echipe întregi, participante la competiţii judeţene gen Liga a IV-a sau a V-a (de exemplu, Alparea, Lugaş).

Câştigătorii au fost răsplătiţi cu frumoase cupe personalizate.

S-au acordat şi premii speciale:

- cel mai tânăr participant: Alexandru Sas, de 13 de ani, din Marghita, un copil foarte talentat, care a şi marcat un gol în finală;

- cel mai vârstnic jucător: Cornel Brânduşan, de 54 de ani, din Aleşd, care a demonstrat o condiţie fizică de invidiat;

- cel mai „greu" sportiv: Ioan Sala (Salonta), cu 130 kg;

- cel mai nervos antrenor: Gheorghe Rus (Şuncuiuş);

- cel mai rapid gol marcat: cel înscris în secunda a 5-a a meciului zona Beiuş - Vadu Crişului

- cea mai „cuminte"echipă: cea a Municipiului Oradea, care nu a bătut pe nimeni, a marcat un gol şi a primit 7.

Nota 10 pentru organizarea competiţiei şi pentru omenia cu care au fost primiţi oaspeţii de către primarul Doru Gabor şi viceprimarul Florin Brândaş.