Deputatul PNL de Bihor, Cornel Popa, a efectuat joi, 28 februarie, o vizită în comuna Remetea, alături de reprezentanţii Direcţiei Judeţene Ape Crişuri, Ioan Oprean şi Ioan Moise, directorul, respectiv, şeful de investiţii ai instituţiei, pentru a găsi soluţii la problemele existente pe Valea Meziad.

Aflat la faţa locului, Dan Bodea, preşedintele organizaţiei PNL Remetea, a declarat că în ultima perioadă a avut o serie de întâlniri cu cetăţenii din comună, printre priorităţile sugerate de aceştia numărându-se şi amenajarea cursului Văii Meziad. Ioan Oprean, directorul Direcţiei Ape Crişuri Oradea, a declarat că în zona Meziad există o problema mai specială datorită faptului că talvegul Văii Meziad este ridicat, existând un pericol de inundaţii. Lucrările de amenajare a cursului afluentului Văii Roşia vor începe luni, 3 martie, urmând să fie terminate până la 31 martie.
Ioan Moise, şef de investiţii în cadrul Direcţiei Ape Crişuri Oradea, a precizat că s-a deplasat la Meziad împreună cu o echipă de proiectanţi, stabilind că prima urgenţă este amenajarea unui şenal pentru asigurarea scurgerii corespunzătoare a apei.