Angajaţii hypermarketului Selgros au demonstrat sâmbătă că menţinerea curăţeniei în mediul înconjurător trebuie să fie o prioritate pentru toţi. Înarmaţi cu saci menajeri şi mănuşi de protecţie, 97 de lucrători comerciali ai magazinului au fost prezenţi la ora 9:00 pe şoseaua de centură, pentru a aduna toate gunoaiele din împrejurimi.

Rezultatele nu s-au lăsat aşteptate. În două ore de muncă, cei aproape o sută de oameni implicaţi în acţiune au reuşit să umple opt remorci de tractor cu saci menajeri şi să cureţe întregul tronson de centură între sensul giratoriu dinspre Nufărul şi până la intersecţia dinaintea magazinului Metro. "Magazinul Selgros s-a implicat în fiecare an în acţiuni de protejare sau curăţare a spaţiilor verzi. Anul trecut am reuşit să curăţăm zona Băilor Felix. Dorim să mulţumim administraţiei locale pentru sprijinul oferit, întrucât aceştia ne-au pus la dispoziţie remorcile în care vom încărca deşeurile strânse", a declarat Amalia Ţurcanu, directorul magazinului din Oradea.
Consilierul primarului, Orlando Balaş, prezent la acţiune din partea municipalităţii, a asigurat că pe viitor Poliţia Comunitară va veni periodic în inspecţie pentru a-i determina şi pe ceilalţi agenţi economici din zonă să îşi salubrizeze terenurile proprii. "Vom lucra pentru a stopa fenomenul de distrugere a mediului, sunt foarte multe gunoaie în zonă, nu doar pe marginea şoselei. Apreciem iniţiativa de azi şi sperăm că şi alte firme din zonă vor face curăţenie în dreptul proprietăţilor lor, pentru că această obligaţie le revine lor", a precizat Balaş.

Conştiinciozitatea de care au dat dovadă angajaţii magazinului le-a fost răsplătită, ieşirea în aer liber continuând în curtea magazinului cu grătare, mititei, bere şi un meci de fotbal.