Sâmbătă, a plecat dintre noi un om de mare valoare, Florian Clepe, coregraf desăvârșit și mare iubitor de tradiții și folclor. Toți cei care îl cunosc şi îl apreciază îi vor simți lipsa. Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în pace! Transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate!

Florian Clepe s-a născut în 26 octombrie 1943, în satul Botean, comuna Ineu. S-a căsătorit cu Mărioara, cu care are trei copii - Florin, Monica și Mirela, lumina ochilor lui, după care Dumnezeu l-a binecuvântat și cu patru nepoți frumoși - Raul, Eliza, Mihail și Andrei. 

„S-a remarcat încă de pe băncile școlii când, elev fiind, a fost selectat pentru Ansamblul Nuntașii Bihorului, care atunci se înființa”, își amintește Maria Haiduc, unul dintre vechii săi colegi și prieteni din ansamblu.

Florian Clepe a reușit să parcurgă toate treptele, ajungând maestru de dans. Devine, apoi, președintele ansamblului, după plecarea la cele veșnice a marelui regizor Mircea Popescu. Cu toate vicisitudinile prin care a trecut ansamblul, de-a lungul timpului, Florian Clepe a trăit alături de colegii săi bucurii și împliniri, culegând aplauze peste tot unde au evoluat, atât în țară, cât și peste hotare. Ultimul spectacol pe care l-a organizat a fost de 8 Martie, la Casa de Cultură a Sindicatelor Oradea, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, unde artiștii au avut parte de o sală arhiplină. Cu toate că era bolnav, Florian Clepe s-a implicat trup și suflet în acest eveniment. Colegii săi din Ansamblul Nuntașii Bihorului, dar și toți cei care l-au iubit și apreciat regretă profund plecarea lui spre veșnicie!

Zbor lin spre ceruri, Florian Clepe!