Procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor Alin Leucea, cel care făcea ancheta în dosarul deschis pe numele omului de afaceri orădean Octavian Brânzaş, găsit spânzurat săptămâna trecută, este cercetat pentru abuz în serviciu în urma plângerii făcute de Brânzaş înainte să moară.

 

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea au început cercetările împotriva procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor Alin Leucea, cel care făcea verificările în dosarul deschis pe numele omului de afaceri orădean Octavian Brânzaş, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, găsit spânzurat săptămâna trecută, transmite corespondentul MEDIAFAX. Procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, Valentin Mirişan, a declarat, marţi, că Brânzaş îl acuza pe anchetatorul său Alin Leucea de abuz în serviciu.

 

"Există o plângere penală, depusă de Octavian Brânzaş, împotriva procurorului Alin Leucea, pentru abuz în serviciu, în care reclamantul pretinde că s-au exercitat presiuni asupra lui în timpul anchetei în care îl cerceta pentru bancrută frauduloasă, spălare de bani şi evaziune fiscală. Dosarul a fost repartizat unui procuror care efectuează cercetări", a declarat procurorul general Valentin Mirişan.

Potrivit sursei citate, memoriul găsit asupra omului de afaceri nu a fost ataşat încă la dosar până când poliţia va finaliza raportul legat de sinuciderea acestuia, aflat la Postul de Poliţie Oşorhei. "Într-o săptămână, ancheta în cazul respectiv va fi terminată, iar dosarul va fi înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, iar procurorii vor remite memoriul lăsat de victimă destinatarului", a declarat, la rândul său, şeful Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Bihor, comisarul şef Iosif Mante.

 

Omul de afaceri avea legat de pantaloni un memoriu adresat procurorului general al Parchetului Curţii de Apel Oradea, Valentin Mirişan, cu mesajul: "Am recurs la acest gest din cauza abuzurilor la care am fost supus de procurorul Alin Leucea". Potrivit raportului medico-legal, moartea lui Octavian Brânzaş a fost violentă şi s-a datorat asfixiei mecanice prin spânzurare.