Miercuri, 15 iunie, la Muzeul Memorial „Aurel Lazăr” din Oradea, a avut loc vernisajul expoziţiei de pictură Timp, legende şi locuri imaginare”. Expozantele sunt trei tinere artiste care studiază pictura în cadrul atelierelor coordonate de prof. Florina Silvia Iepure.

 

Ruxandra Băltățescu (clasa a VI-a), Alexandra Kéry (clasa a VII-a) și Natalia Silaghi (clasa a X-a) sunt protagonistele celor mai recente expoziţii de pictură găzduite de Muzeul Memorial „Aurel Lazăr”. Cele trei eleve participă de câţiva ani la atelierele de pictură coordonate de profesor Florina Silvia Iepure, iar determinarea, talentul şi originalitatea de care au dat dovadă au convins-o pe profesoară să le organizeze prima expoziţie personală.

„Cele trei artiste sunt foarte preocupate, au o dorinţă profundă de a-şi căuta drumul şi de a se adânci în taina picturii şi a culorilor”, a spus Florina Iepure. Iată că iniţiativa profesoarei s-a bucurat de sprijinul Complexului Muzeului Ţării Crişurilor, al cărui manager, Aurel Chiriac, a pus la dispoziţie un spaţiu, în cadrul Muzeului Memorial Aurel Lazăr.

„Celor care sunt prezenţi astăzi (n.r. – miercuri), la acest vernisaj, vreau să le atrag atenţia că se află într-o instituţie care promovează valorile reale. De fiecare dată facem selecţii şi încercăm să conştientizăm publicul că există artişti aflaţi la început de drum care au talent şi care au perspective de a deveni valori ale artei plastice în România şi nu numai”, a spus Aurel Chiriac. Aşa cum a explicat coordonatoarea expoziţiei, Florina Silvia Iepure, pentru Alexandra tema de inspiraţie pentru lucrările din această expoziţie a fost o legendă tradiţională maghiară, care reflectă originile Ungariei şi întemeierea ei. Pentru Natalia punctul de pornire a fost timpul. Lucrările ei sunt un tribut adus artei greceşti, artă care reflectă timpul infinit al frumuseţii greceşti. Pentru Ruxandra, punctul de pornire au fost poveştile, mica artistă fiind pasionată de lectură, şi călătoriile. „Toate cele trei expozante dau dovadă de o bună stăpânire a tehnicilor”, a mai spus Florina Iepure. Expoziţia va rămâne deschisă până în data de 22 iunie.