Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor a declanşat, ieri, o alertă bacteriologică privind un lot de câteva tone de apă minerală Dorna, depozitat în incinta fostei fabrici Coca Cola din localitatea bihoreană Săcădat.

 

"În această dimineaţă (ieri - n.r.) am declanşat alerta rapidă bacteriologică la fosta fabrică Coca Cola din Săcădat, tranformată în depozit, existând suspiciunea contaminării la un lot de câteva tone de apă minerală Dorna depozitat acolo", a declarat, într-o conferinţă de presă, directorul coordonator al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor, Mircea Gelu Budău. Potrivit sursei citate, doi inspectori ai DSVSA Bihor au mers la Săcădat pentru a lua probe din lotul de apă minerală, urmând ca acestea să fie supuse unor analize de laborator, iar rezultatul să fie făcut public în 48 de ore. Budău a explicat că alerta sanitar-veterinară se declanşează la sesizarea unor consumatori sau comercianţi care au suspiciuni în legătură cu igiena unor alimente, moment în care DSVSA blochează comercializarea acestora în toate magazinele şi anunţă Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, care ia legătura cu producătorul, dacă acesta este din alt judeţ, pentru efectuarea unei anchete la locul de producţie a respectivului aliment.

 

Anul trecut, în urma unei alerte similare declanşate în judeţul Bihor, a fost oprită definitiv comercializarea unui tip de pastă de roşii, care fusese importată din China.