Arena "Antonio Alexe" a găzduit, la finele săptămânii trecute, Campionatul European de Shotokan, competiţie la care au participat peste 400 de sportivi de pe Bătrânul Continent. Dovedind o excelentă pregătire, karateka din lotul României au realizat o performanţă remarcabilă, clasându-se pe primul loc în concursul pe echipe.

În competiţie cu echipe redutabile, reprezentând şcoli de tradiţie ale acestei discipline, sportivii tricolori au avut evoluţii foarte bune, graţie cărora România s-a impus fără probleme la echipe, podiumul fiind completat de reprezentativele Bulgariei şi Ungariei. La succesul naţionalei României, o contribuţie importantă au avut-o karateka de la CS Crişul Oradea, sportivii antrenorilor Mezei Tünde şi Veres Gabor obţinând numeroase medalii, astfel că primul loc adjudecat de naţionala tricoloră a încununat pe merit munca şi talentul acestor sportivi.
Medalii de aur la această competiţie au obţinut următorii sportivi de la CS Crişul:
- Patricia Poleac - kumite 12-13 ani (40 kg);
- Ştefan Caba - kumite 12-13 ani (40 kg);
- Daiana Poleac - kumite 14-15 ani (45 kg);
- Sipos Gergö - kumite 16-17 ani (70 kg);
Medalii de argint:
- Cristina Barna - kumite 10-11 ani (40 kg);
- Georgiana Totorean - kumite 10-11 ani (45 kg);
Medalii de bronz:
- Daniel Caba - kumite 10-11 ani (35 kg);
- Sipos Lilla - kumite 12-13 ani (40 kg);
- Bianca Poleac - kumite 12-13 ani (40 kg);
- Raul Feier - kumite 12-13 ani (35 kg);
- Raluca Chiş - kumite 14-15 ani (55 kg);
- Vlad Mateuţ - kumite 12-13 ani (35 kg).

Un rezultat excelent pentru delegaţia echipei României l-a obţinut Roxana Sârcă, legitimată la CS Crişul Oradea, aceasta obţinând un meritoriu loc II la cadete şi clasându-se pe locul III în întrecerea pe echipe la kumite feminin. Pe ansamblu, o competiţie reuşită, care şi-a atins scopurile, membrii Federaţiei Române de Karate Modern apreciind atât buna organizare a competiţiei, cât şi evoluţiile foarte bune ale sportivilor de la CS Crişul Oradea.