Victoria de miercuri (3-1), cu CS Otopeni, a mai descreţit frunţile "roş-albaştrilor", dar pericolul retrogradării nu a trecut. Mai ales că, în etapa de la sfârşitul acestei săptămâni, FC Bihor are parte de un meci cu grad de dificultate ridicat, în fieful Minerului Lupeni, formaţie care se zbate şi ea să evite zona periculoasă a clasamentului. Partida va avea loc astăzi, de la ora 11.00.

Vecine de clasament şi cu trei, respectiv patru puncte mai mult decât ocupanta ultimului loc retrogradabil, Minerul Lupeni şi FC Bihor nu se pot considera lipsite de griji. Prin prisma acestui fapt, dar şi determinării cu care minerii evoluează pe teren propriu, duelul de la Lupeni se anunţă aspru. În Valea Jiului, Minerul a contabilizat cinci victorii, tot atâtea remize şi doar un eşec, având o eficacitate scăzută (12 goluri), dar şi încasând puţine goluri (7). Şi gruparea orădeană este incomodă când vine vorba de meciurile din deplasare, în care a contabilizat trei victorii, cinci egaluri şi patru înfrângeri, marcând şi primind 15 goluri, o linie de clasament aproape identică cu cea de acasă!
Orădenii nu se aşteaptă la o primire cordială din partea gazdelor, care au înregistrat şi ele un reviriment în partea a doua a campionatului, după un tur dezamăgitor. "Ne aşteaptă un meci foarte greu. Întâlnim o echipă extrem de periculoasă pe teren propriu, pe care evoluează cu agresivitate sporită, ca pe vremuri în Valea Jiului. Din acest punct de vedere, mi-e mai teamă de acest joc, decât precedentul din deplasare, cu FC Argeş. Punctele din confruntarea de la Lupeni sunt de o importanţă majoră şi ne dorim nespus să nu venim acasă cu mâna goală", susţine Dan Dobai, antrenorul principal al FC Bihor, care nu poate conta pe Lukacs şi Benţe, ambii cu probleme medicale. În schimb, îi va avea la dispoziţie pe Tînc, Pocian şi Filip, după o etapă de suspendare.
Echipe probabile
Minerul: Hotoboc - Popa, Ciolcă, Cozma, Kalai - Corcoveanu, Omoduemuke, R. Cristian, M. Gheorghe - Pepenar, Itu. Antrenor principal: Petre Gigiu.
FC Bihor: Bonta - Ţîrca, Tînc, Muscă, Tegzeş - F. Pop, Bundea, Filip, Sorian - Elek, C. Luca. Antrenor principal: Dan Dobai.
Arbitri: Marian Balaci (Drobeta Turnu Severin) - la centru; Petru Gaşpar, Bogdan Gheorghioiu (ambii din Timişoara) - asistenţi; Sergiu Popa (Aiud) - rezervă. Observatori: Dan Niţu (Alexandria) şi Florin Bătrânu (Timişoara).