Oficiul Judeţean de Consultanţă Agricolă (OJCA) Bihor organizează mâine, 4 octombrie a.c., simpozionul cu tema "Cultura căpşunului în judeţul Bihor".

Activitatea programată de OJCA Bihor, în colaborare cu Centrul Local de Consultanţă Agricolă Cherechiu, va începe la ora 11.00, la primăria din Cherechiu. În cadrul simpozionului, aşa cum a specificat d-na drd. ing. Mihaela Ciutacu, responsabil mass-media din partea OJCA Bihor, se va prezenta tehnologia de cultură a căpşunului, lector fiind dr. ing. Nelu Orlaie - de la Pepiniera Hida, din judeţul Sălaj. De asemenea, celor prezenţi la simpozion li se vor prezenta şi oferete din partea firmelor producătoare de material săditor: stoloni de căpşuni, drajoni de smeur, coacăz negru, plante ornamentale şi trandafiri.
Cât priveşte interesul producătorilor agricoli din Bihor pentru cultivarea căpşunilor, să reţinem că în judeţ există 60 de hectare destinate acestei culturi, dintre care, ca structură organizatorică, exploataţiile agricole deţin o suprafaţă de 15 hectare, diferenţa de 45 de hectare regăsindu-se la producătorii individuali. În zonele Aleşd, Beiuş şi Cherechiu există, conform datelor OJCA Bihor, concentraţii mari ale cultivatorilor de căpşuni.