Pierdut mult prea ușor în momentul în care existența Luceafărului a fost pusă sub semnul întrebării, Marius Matei, fostul golgheter al bihorenilor, și-a făcut datoria pentu vechea și noua lui echipă. Astfel, atacantul a marcat două din cele trei goluri cu care Foresta Suceava, penultima clasată, a învins pe Luceafărul. Partida a contat pentru etapa a 19-a, ultima din turul de campionat al Ligii a II-a.

Chiar dacă bihorenii au înfruntat ultimele două clasate în ultimele două runde, aceștia nu au acumulat decât un punct din 6 posibile astfel că rămân în continuare pe un loc retrogradabil. Subțirimea lotului căreia i s-au mai adăugat și absențele lui Codoban (suspendat), Ciobanu și Feher (accidentați) au condus și ele către acest deznodământ mult prea sever având în vedere locul ocupat în clasament de către echipa adversă. În schimb, la moldoveni, pe lângă Marius Matei, se mai află alți doi oameni care au început acest campionat cu Luceafărul. Este vorba despre portarul Răzvan Began și antrenorul (devenit principal) Florentin Petre.

Dublă pentru Marius Matei

Partida a început cât se poate de prost pentru vizitatori care au încasat primul gol chiar în minutul 4. Marius Matei a scăpat singur de la mijlocul terenului și printr-un lob l-a executat pe Gudea ieșit în întâmpinare. Același jucător a repetat procedeul imediat după reluare părții secunde astfel că Foresat conducea cu 2-0 din minutul 47. Tabela a fost închisă de tânărul Bosânceanu (17 ani) care a marcat spectaculos, cu capul din plonjon, după o centrare venită de la Boumina. Așadar înfrângere la scor de neprezentare pentru „luceferi” după un nou joc în care defensiva a comis încă o dată greșeli colective, iar Antohi și Roșu au ratat nepermis din situații favorabile. De menționat că orădenii au terminat încă un meci în inferioritate numerică după ce Roșu a fost eliminat pentru cumul de galbene.

Conform programării inițiale, Luceafărul ar trebui să evolueze din nou în deplasare, cu Sportul Snagov, în primul meci al returului. Totuși există probabilitatea ca cele două etape din retur programate în acest an să fie amânate pentru la primăvară după ce 16 cluburi (din 20) au solicitat acest lucru. Dacă FRF nu va aproba acestă cerere, Luceafărul va juca la Snagov cu Sportul sâmbătă de la ora 11.00.

Foresta: Began - O. Onofraş, Diallo, Masella, Boumina (83 Belevschi), Renquin, Vl. Stănescu, Acolatse, Rob. Bosânceanu (86 Coroamă), Secrier (72 Movsessyan), M. Matei (cpt.).

Antrenor: Florentin Petre.

Luceafărul: Gudea - Bedea (74 Al. Dulca), Tânc, Balea, R. Trif - Cuc (55 Mutu), Ţegle (cpt.) -  Rocha (62 C. Roşu), Antohi, Ban - Vl. Rusu.

Antrenor: Cristian Dulca.