Cea de-a treia confruntare din cadrul semifinalei Ligii Naționale de baschet masculin dintre orădeni și clujeni s-a terminat cu victoria formației pregătite de Marcel Țenter cu scorul de 79-70 (27-17, 10-19, 27-13, 18-21). Așadar, scorul general a devenit 2-1 pentru CSM CSU urmând ca meciul al 4-lea să se dispute astăzi de la ora 20.15 (Digi Sport 2) tot în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

După cum anticipa Cristian Achim la finalul celui de-al doilea joc, atunci când toată lumea era euforică, semifinala se joacă. Cele trei indisponibilități (Lucic, Markovic și Barac) se resimt din plin. Cu toate că americanul Martin Zeno a făcut un meci de senzație, completat pe alocuri de Sean Barnette și Will Franklin, restul jucătorilor care au intrat pe teren au avut o prestație cel mult modestă. Experimentatul Miha Zupan se află într-o eclipsă de formă în timp ce Bogdan Țibîrnă este în continuare ieșit din ritm. Rotația scurtă determinată de cele trei absențe a făcut ca oboseala să se resimtă tot mai mult în rândul echipei. Din nefericire CSM CSU a avut din nou probleme atât la aruncările libere (59% procentajul reușitelor față de 89% al clujenilor) cât și la cele de trei puncte (21% față de 35%).

Martin Zeno, singur împotriva clujenilor

Revenind la jocul propriu-zis, meciul a debutat într-o notă de echilibru. Apoi, treptat gazdele s-au distanțat grație unui joc ofensiv mai consistent. Cu toate că Martin Zeno a intrat excelent în meci, americanul nu le-a putut face față clujenilor de unul singur. Din punct de vedere defensiv cele două formații s-au aflat aproximativ la același nivel, diferența de 7 puncte (24-17) după primele 10 minute fiind dată în special de numărul net superior de mingi pierdute de către orădeni. CSM CSU a început în forță sfertul al doilea reușind un parțial de 11-2 grație evoluției americanului Zeno care pur și simplu a fost de neoprit. Acesta totalizase nu mai puțin de 17 puncte la finalul primei reprize care s-a încheiat cu un avantaj de 2 puncte (34-36) pentru vizitatori.

Cătălin Baciu, decisiv pentru gazde

Din nefericire pauza mare nu le-a priit orădenilor care au fost depășiți complet la toate capitolele în sfertul al treilea. Artizanul acestei schimbări radicale a fost pivotul gazdelor, Cătălin Baciu, care l-a înlocuit pe ex-orădeanul Torok. Baciu a marcat 15 puncte în doar 10 minute, în timp ce de la orădeni Miha Zupan nu înscrisese niciun punct după 30 de minute (61-49). În secvența decisivă, cele două formații s-au anihilat reciproc, U BT mulțumindu-se să își conserve avantajul. Dacă evoluțiile bune ale lui Dykes și Adamovic nu surprind, prestația excelentă a lui Kalnichenko vine încă o dată să confirme spusele lui Cristi Achim care afirma că U BT dispune de o pleiadă de jucători valoroși care oricând pot ieși la rampă. În ciuda înfrângerii, evoluția excepțională a lui Martin Zeno, care a marcat 30 de puncte, este dătătoare de speranțe pentru meciul de astăzi în care ar putea reveni și Uros Lucic.

La fel ca în această semifinală, și în disputa dintre BC Mureș și Steaua scorul a devenit 2-1. Echipa bucureșteană a redus din diferență reușind să învingă la Târgu Mureș cu scorul de 82-75. Cel de-al patrulea joc se dispută astăzi cu începere de la ora 17.00 (Digi Sport 3).

U BT Cluj-Napoca: Dykes 17 (3×3p), Adamovic 10, Kalnichenko 13 (1), Kuti, Zigeranovic, Todic 5 (1), Pasalic 3 (1), Baciu 19 (1), Török 2, Guţoaia 10 (2). Antrenor: Marcel Ţenter.

CSM CSU Oradea: Mandache 8 (1×3p), Zupan 5, Nuhanovic 6, Barnette 9 (1), Franklin 10 (2), Nicolescu, Ţibîrnă, Zeno 30 (2), Paşca 2, Lupusavei. Antrenor: Cristian Achim.