Microbuzul ce transportă zi de zi mâncare caldă de la cantina Colegiului Tehnic "Transilvania" Oradea pentru familiile nevoiaşe cu venituri sub 125 de lei pe persoană, aflate în evidenţele Administraţiei Sociale Comunitare Oradea, a parcat ieri pentru prima dată în curtea Azilului de Noapte de unde beneficiarii îşi vor putea ridica zilnic porţia de hrană. Acesta este cel de-al doilea punct similar din oraş, pe lângă cel situat pe str. Octavian Goga.

 

Cele 180 de persoane îndreptăţite să primească hrană îşi pot ridica porţia zilnică de la noul punct de distribuire deschis în cadrul Azilului de Noapte. Meniul este unul destul de consistent, include două feluri de mâncare, plus 500 de gr de pâine pentru fiecare beneficiar, conform prescripţiei medicale a nutriţioniştilor. "Meniul de azi (ieri - n.n.) conţine ciorbă de perişoare, pireu de cartofi cu friptură de porc şi sos de smântână plus raţia de pâine, care este de 500 de gr pe persoană", ne-a declarat Florica Mut, bucătăreasă. Meniul zilnic costă 7 lei, de acesta putând beneficia şi pensionarii care au un venit mai mare de 125 de lei, cu condiţia să achite 30% din venitul lunar pentru hrana de la amiază. "Am decis înfiinţarea acestui nou punct ca urmare a demolării celui de pe strada Digului, dar şi pentru că din cei 180 de beneficiari luaţi în evidenţele noastre 136 sunt din această zonă", ne-a declarat Rodica Luncan, referent ASCO.

 

Exact la ora 13.00 beneficiarii şi-au făcut apariţia la uşa Azilului de Noapte având asupra lor recipientele necesare transportării hranei acasă şi tichetele valorice. Majoritatea s-au arătat încântaţi de ideea înfiinţării noului punct ale cărui lucrări au fost executate de firma S.C. Abed Nego.