Deschiderea pentru public a Aquapark-ului Nymphaea din Oradea a fost amânată pentru luna august. Între timp, mai trebuie făcute ultimele retuşuri la zona de plajă şi la cabinetele de masaj, precum şi atribuirea serviciilor de alimentaţie publică.

 

Lucrările la Aquapark-ul Nymphaea din Oradea au fost recepţionate la sfârşitul lunii mai, însă deschiderea pentru public se tot amână. Potrivit viceprimarului Florin Birta, cel mai probabil, locul de agrement va putea fi deschis abia după 15 august. „În această perioadă se mai fac unele teste. De asemenea, mai trebuie făcute unele angajări, astfel încât, în momentul în care se va deschide pentru public, aquapark-ul să funcţioneze în cele mai bune condiţii”, a declarat viceprimarul Oradiei. La rândul său, directorul Agenţiei Domeniului Public Oradea, Liviu Andrica, a menţionat că mai trebuie finalizate lucrările de amenajare. „Mai avem de adunat pietrele, de greblat, de cosit iarba, montăm cabinetele de masaj. De asemenea, am demarat procedura de achiziţie publică pentru prestări servicii la alimentaţie publică. Avem un restaurant care va funcţiona tot timpul anului, sub cupolă, şi avem două restaurante, cu fast food şi grill, în spaţiul exterior. Spaţiile alimentare sunt de aproape o mie de metri pătraţi. Vrem să angajăm prestatori de servicii, societăţi cu experienţă, care să vină să lucreze contra unei sume pentru noi. Poate, pe viitor, după ce ne specailizăm, vom lua şi această activitate pe cont propriu, să angajăm noi oamenii şi să ne ocupăm de tot, dar pentru că suntem la început, nu dorim să facem experimente. Astfel, putem controla preţurile, dar şi meniurile. Vom susţine folosirea produselor agroalimentare cu gust şi miros din culturi de calitate autohtone, posibil chiar cele ecologice”, a precizat Andrica. Acesta a ţinut să precizeze că toate activităţile comerciale din cadrul aquapark-ului se vor desfăşura sub coordonarea şi gestionarea ADP Oradea, atât pentru a putea să controleze preţurile, dar şi să optimizeze veniturile pentru aquapark din profiturile realizate în acest complex.

 

Tarife variate

În ceea ce priveşte tarifele, acestea au fost aprobate de Consiliul Local Oradea la sfârşitul lunii trecute. Conform listei de tarife, un bilet pentru adulţi, pentru un interval de 3 ore, va fi 25 de lei, în timp ce pentru intervalul orar 10.00 - 22.00, un adult va avea de achitat 50 de lei, iar între orele 17.00 - 22.00 - 30 de lei. Un bilet pentru elevi sau pensionari se va ridica la 20 de lei pentru 3 ore, 40 de lei, între orele 10.00 - 22.00, și 25 de lei între orele 17.00 - 22.00. Copiii între 3 și 14 ani ar putea intra la Aquaparc în schimbul sumei de 12 lei pentru 3 ore, respectiv 25 de lei, pentru orele 10.00 - 22.00, și 15 lei, pentru intervalul orar 17.00 - 22.00. Copiii sub 3 ani vor avea acces gratuit, în orice interval orar al zilei. Tarife mai puţin piperate sunt propuse pentru cei care vor să meargă la înot în bazinele Aquaparkului „Nymphaea”, între orele 06.00 - 09.00. Astfel, pentru înot, un bilet de adulţi este 10 lei, pentru un elev sau pensionar - 8 lei, pentru copii între 3 şi 14 ani - 5 lei, iar copiii sub trei ani vor putea face înot gratuit. ADP Oradea a inclus în lista de tarife și bilete familiale de două tipuri. O familie formată din doi adulţi şi doi copii, sub 14 ani, ar putea intra la Aquapark achitând 125 lei, pentru intervalul orar 10.00 - 22.00, iar o familie formată dintr-un adult şi doi copii, sub 14 ani, ar trebui să plătească 85 de lei, pentru acelaşi interval orar. De asemenea, un grup format din minimum 15 persoane, care se programează din timp, ar putea beneficia de o reducere de 10% pentru fiecare persoană din grup. ADP vine şi cu propuneri de abonamente pentru Aquaparkul orădean, pentru toate categoriile: adulţi, elevi, pensionari şi copii. Un abonament cu 10 intrări pentru adulţi se ridică la suma de 450 de lei, pentru intervalul orar 10.00 - 22.00, şi 90 de lei, între orele 06.00 - 09.00, la înot, elevii şi pensionarii vor avea de achitat, pentru 10 intrări, între orele 10.00 - 22.00, 360 lei, iar la înot, 72 de lei, în timp ce copiii între 3 şi 14 ani vor beneficia de cele „mai ieftine” abonamente, şi anume 225 lei, între orele 10.00 - 22.00, şi 45 lei, pentru înot.

Investiţie de 88 milioane lei

Aquapark-ul a fost construit pe locul fostului Ştrand Municipal, printr-un proiect cu cofinanţare europeană în valoare de 88,3 milioane de lei. Contribuţia Primăriei Oradea a fost de 38,9 milioane de lei. Lucrările la Aquapark-ul Nymphaea, întins pe o suprafață de şapte hectare și 5.000 de metri pătraţi de luciu de apă, au început în februarie 2015, recepția având loc în luna mai 2016. Complexul Nymphaea cuprinde 14 bazine şi 12 tobogane, în mai multe clădiri, un complex multifuncţional, o clădire pentru bazinele acoperite împărţite în trei zone cu specific family, relax şi aventură, precum şi un complex comercial destinat consumatorilor. În incinta spațiului de agrement vor funcționa terenuri de sport, zone de agrement, spaţii verzi, precum şi o parcare cu peste 230 de locuri. În zona wellness au fost amenajate cabinete de înfrumuseţare, cosmetică, estetică dentară, saloane de masaj, tratamente acvatice, saune - rusească, finlandeză, cu infraroşii, cameră cu sare, cameră cu gheaţă, saună turcească, salon pentru masaj turcesc (cu spumă de săpun, masaj cu perie de păr de cămilă etc). Bazinul olimpic din incintă a fost inaugurat recent cu ocazia Campionatului naţional de cadeţi la nataţie.