Poștașii din Oradea au continuat ieri protestele declanşate în urmă cu o zi. La sediul central din Oradea, angajații au ieșit în curtea instituției pentru a-și striga nemulțumirile. Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România informează, pe această cale, că întreaga responsabilitate cu privire la conflictul existent în acest moment între salariații și conducerea CN Poșta Română aparține în întregime actualei echipe de managent care conduce de patru ani Poșta Română.

 

SLPR a început în februarie 2016 negocierea cu conducerea Poștei Române pe un set de revendicări mai vechi, printre care se regăsea și acordarea unei creșteri salariale.

„Timp de opt luni, managementul Poștei Române a folosit diverse tertipuri pentru a trage de timp, afirmând constant că este de acord cu acordarea unei creșteri salariale, fără a respinge suma solicitată de SLPR. Această strategie a conducerii Poștei Române a condus la creșterea gradului de așteptare în rândul celor peste 21.000 de membri de sindicat ai SLPR, care au fixat limita mandatului de negociere pentru conducerea sindicatului la un nivel sub care nu au mai acceptat să coboare”, a anunțat ieri, printr-un comunicat de presă, președintele SLPR Matei Brătianu.

După cele 8 luni de tergiversare, când conducerea Poștei a prezentat o ofertă de salarizare, mult sub așteptările angajaţilor, aceasta a fost respinsă ferm de către salariații care și-au radicalizat pozițiile după atâta așteptare.

„Acesta este motivul pentru care în Poșta Română are loc o mișcare de revoltă a salariaților care nu mai vor să-și urmeze și să asculte de liderii de sindicat și care, din informațiile noastre, își vor radicaliza și mai mult pozițiile și vor deveni din ce în ce mai înverșunați, pe măsură ce timpul trece, făcând dificilă adoptarea unei soluții negociate”, menționează președintele SLPR.

În timpul celor 8 luni de negocieri, SLPR a atras atenția asupra riscurilor generate de amânările succesive în adoptarea unei soluții prin: informarea directorului general în timpul celor 7-8 runde de negociere, inclusiv în timpul celor trei întâlniri ce au avut loc cu MCSI; acțiunile de protest: mitingul din 7 mai 2016, pichetele de protest din toată țara ce au avut loc la prefecturi, acțiunile de protest ce au avut loc în toată țara în 27 septembrie 2016 și acțiunile de avertisment din toate județele, de la începutul lunii octombrie.

„În ciuda tuturor acestor mesaje, echipa de management a CNPR și-a continuat strategia amânărilor repetate, împingând cu bună știință lucrurile până la data la care soluțiile prezentate de CNPR pentru majorare nu au mai putut fi adoptate. Izbucnirea revoltei salariaților, sătui de negocierile și promisiunile fără rezultat și de refuzul CNPR  de a accepta majorarea cu suma avansată de SLPR (sumă cu cel puțin 25% mai mică decât cererea inițială) și decizia lor de a-și rezolva singuri problemele fără a mai accepta acțiunile de protest propuse de SLPR (pichete, marșuri, mitinguri), sunt, în opinia noastră, responsabilitatea exclusivă a echipei de management a Poștei Române”, se mai arată în document.

În acest moment, se află în protest peste 15.000 de salariați din Poșta Română, lucrători în peste 800 de subunități poștale din toate județele țării.