În sfârșit, o veste bună! Podul Sfântul Ladislau, din centrul Oradiei, se va redeschide, pietonal și rutier, luni, 15 august. Contactați telefonic, reprezentanții municipalității ne-au dat asigurări că lucrările sunt finalizate în proporție de 99%. În aceste zile, muncitorii lucrează la rampele de acces din zona podului, de asemenea, au de refăcut trotuarele străzilor adiacente şi de turnat covorul asfaltic final.

„Luni, 15 august, Podul Sfântul Ladislau se va redeschide pietonal și rutier. În prezent, lucrările sunt finalizate în proporție de peste 99%. Se mai lucrează doar la rampele de acces din zona podului, dar și la balcoane. Structura de metal a balcoanelor va fi montată, însă, la sfârșitul lunii august. Până atunci, ea trebuie adaptată. Deocamdată, s-a pus o structură de metal provizorie”, ne-a declarat Mirela Macra, consilier în cadrul Biroului de Comunicare al Primăriei Oradea.

În aceste zile, muncitorii mai au de pietruit trotuarul, de refăcut trotuarele străzilor adiacente şi de turnat covorul de asfalt final. În plus, sub pod, se fac anumite finisaje. „Pe finalul acestei săptămâni, se va turna covorul asfaltic final. De asemenea, sub pod se mai lucrează la anumite finisaje (mici remedieri)”, a precizat reprezentanta PMO.

Începute anul trecut în luna septembrie, lucrările ar fi trebuit terminate deja în luna martie. Invocând scuza vremii nefavorabile, edilii au prelungit acest termen până la finele lunii mai-începutul lunii iunie. Din păcate, nici acest termen nu a fost respectat, iar la finele lunii iunie, au fost refăcute trotuarele, întrucât aveau o înclinație mult prea mare.

Lucrările de reabilitare a podului Sfântul Ladislau sunt efectuate de firma din Cehia Firesta-Fiser Rekonstrukce Stavby, care a câștigat licitația cu o ofertă de 5.150.599,62 lei.