La Biblioteca Județeană Gheorghe Șincai, a avut loc joi, 2 iunie, vernisajul expoziției de pictură Vibes (Vibrații), care reunește lucrări semnate de elevii Diana Ciocic și Sebastian Uivaroșan, coordonați de prof. Simona Derecichei, de la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu Oradea, și de prof. Oana Moldovan, de la Colegiul Național Teodor Neș” Salonta. Lucrările au fost prezentate de criticul de artă dr. Ramona Novicov.

„Diana are o manieră foarte expresivă de a așterne culoarea, cu tușe păstoase, într-o gamă cromatică luminoasă. Apropierea ei de natură o aduce în pragul limbajului abstract”, a explicat Ramona Novicov, ieri, în cadrul vernisajului. Referindu-se la creațiile lui Sebastian Uivaroșan, criticul de artă a menționat: „Inspirația din natură este dominantă în lucrările lui, este atașat de ambientul ce-i este familiar. Gama sa cromatică e, mai degrabă, rece, în tonalități sobre, care dovedește o pasiune evidentă de a se raporta la ambianța naturală”.

Cei doi elevi prezintă, în premieră, pe simezele bibliotecii, câte 13 lucrări, cu tematică diferită. „Nu am neapărat o temă anume, ci îmi place să pictez păstos, cu multă culoare. Îmi plac foarte mult contrastele”, ne-a mărturisit tânăra expozantă.

Diana Ciocic este elevă în clasa a VIII-a la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Oradea, iar Sebastian Uivaroșan este elev în clasa a VII-a la Colegiul Național „Teodor Neș” Salonta. „Diana este unul dintre cei mai talentați elevi ai școlii noastre. Lucrările pe care le prezintă în expoziție au fost realizate în perioada 2015 -2016, în cadrul orele de creație plastică”, ne-a declarat Simona Derecichei, profesoara de desen a Dianei, menționând că este prima expoziție de pictură a elevei sale și, totodată, prima expoziție de pictură organizată în cadrul liceului.

Sebastian Uivaroșan, este „un copil talentat, dar foarte timid”, după cum l-a caracterizat chiar profesoara lui de desen: „Sebastian este un copil foarte talentat, cu potențial, în schimb foarte timid. Tablourile au fost pictate de-alungul timpului, sunt pictate cu sufletul, pentru că el lucrează după cum simte. Nu sunt lucrări realizate la clasă, ci acasă la el. Dintre elevii mei, l-am ales pe el să-și prezinte creațiile, pentru că are nevoie de ajutor să se exteriorizeze, să iasă din carapacea lui...”, a precizat Oana Moldovan.