Ministrul Sănătăţii a decis destituirea din funcţie a directorului medical Daniela Petrişor şi înlocuirea ei cu Narcisa Maghiar, care a deţinut funcţia de purtător de cuvânt. Hârtia a sosit luni şi are ca motivaţii neregulile legate de gestionarea banilor, falsuri în acte şi abuz în serviciu, produse în perioada în care Daniela Petrişor conducea Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Bihor.

Prima „instanţă” care s-a pronunţat în privinţa neregulilor sesizate de actualul manager interimar Gheorghe Pintea şi în justiţie a fost Ministerul Sănătăţii, care a decis să o înlocuiască pe Daniela Petrişor din funcţia de director medical al SAJ Bihor.

„Am primit astăzi (n.r. - luni) la amiază hârtia. Solicitarea a fost făcută de noi în urmă cu zece zile pentru că neregulile fuseseră constatate de instituţii abilitate ale statului înainte de a face plângerea în instanţă. Aceste nereguli impuneau schimbarea ei”, a explicat, pentru Crişana, managerul Gheorghe Pintea.

Pentru cei de la SAJ Bihor, numirea Narcisei Maghiar în funcţia de director medical interimar nu este o surpriză, ea fiind o persoană dedicată meseriei.

„Mă bucur pentru încrederea care mi se acordă şi, deşi am emoţii, sper să fac o treabă bună în noua funcţie. Importantă va fi echipa pentru că nu poţi realiza nimic, niciunde, de unul singur. Dacă pe lângă asta va fi şi comunicare şi transparenţă, lucrurile nu au cum să nu meargă bine”, a spus Narcisa Maghiar, care nu a putut vorbi mai mult, pentru că era pe teren, la un caz de urgenţă.

Ameninţări versus invitaţii!

Tot luni, Gheorghe Chiş, liderul Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa, aflat în război cu managerul interimar al SAJ Bihor, Gheorghe Pintea, a spus că ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, va trimite Corpul de Control pentru a-l demite pe manager. Declaraţia a fost făcută după ce în weekend a amânat o acţiune de protest care urma să se desfăşoare luni, iniţiată pe motiv că „Organizaţia Sindicală Ambulanţa Bihor trece prin presiuni de destrămare, ţinta fiind chiar preşedintele organizaţiei, Gheorghe Chiş”, denigrat de către „această conducere ilegitimă, dar tupeistă şi arogantă, care nu respectă dialogul social, Contractul colectiv de muncă şi persoanele alese în funcţiile de conducere sindicale”.

Aşa cum Crişana a scris, războiul a pornit de la faptul că managerul interimar Gheorghe Pintea a făcut trei plângeri la instanţele din Bihor, una vizând fapul că liderul de sindicat Gheorghe Chiş ar fi fost pontat, primind salariu şi sporuri, ca şi când ar fi muncit pe ambulanţă, dar care, în realitate, ar fi dat pe la muncă doar din când în când.

În ceea ce priveşte vizita Corpului de Control al ministrului, Gheorghe Pintea spune că nu îşi face griji. „Aştept să vină Corpul de Control, chiar îi rog. Eu am făcut publice toate neregulile constatate, ba chiar am luat şi măsuri făcând acele plângeri. Nu am de ce să îmi fac griji”, a declarat, pentru Crişana, managerul SAJ Bihor.