Doi reprezentanți ai Asociației Caritas Catolica Oradea și trei elevi proveniți de la Internatul Caritas i-au servit, ieri, cu gogoși și ceai cald pe orădenii care s-au aflat în trecere pe Pietonala orădeană, în apropiere de Grupul statuar al poeţilor maghiari. Acţiunea s-a desfășurat în cadrul maratonului caritabil organizat cu ocazia sărbătorilor de Caritas Catolica Oradea, ca încheiere a Sfântului An al Milostivirii.

 

„Distribuirea gratuită de gogoși și ceai cald face parte din programul maratonului caritabil de 40 zile, inițiat de Caritas Catolica, care cuprinde o serie de activități caritabile timp de cinci săptămâni înaintea Crăciunului”, ne-a declarat Szombati-Gille Tamás, purtătorul de cuvânt al Asociației Caritas Catolica Oradea.

Acțiunea s-a desfășurat între orele 14.00–16.00, pe strada Republicii, colţ cu Moscovei, ocazie cu care au fost distribuite 200 de porții de gogoși și ceai cald.

„Gogoșii și ceaiul sunt oferite gratuit de Cantina Socială Caritas Catolica, nu doar săracilor, ci tuturor trecătorilor care doresc să se încălzească în vremea rece. Am mai avut două asemenea acțiuni în săptămânile precedente, și vom mai avea încă două înainte de Crăciun”, a mai spus interlocutorul nostru. Alături de el, la această acțiune au participat: Ilona, care, de 20 de ani, lucrează la Biroul Ajutoare din cadrul Caritas Catolica; Andrea, elevă în clasa a X-a la Liceul de Arte; Izabela, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Mihai Eminescu” și Csongor, elev în clasa a IX-a la Liceul Teologic Romano - Catolic „Szent Laszlo”.

„Cantina Socială hrănește zilnic peste 200 de oameni, majoritatea dintre aceștia fiind nevoiași, bătrâni și bolnavi. Este o activitatea zilnică, dar nu e vizibilă, motiv pentru care am dorit să organizăm această acțiune în stradă, pentru a le împărtăși oamenilor bucuria de a oferi ceva necondiționat. Este un gest mic, dar foarte important într-o zi răcoroasă”, a conchis purtătorul de cuvânt al Caritas Catolica.

Evenimentul a fost sprijinit de organizația germană Caritasverband Passau, un sponsor mai vechi al Asociaţiei Caritas Catolica Oradea.

Următoarea distribuire de gogoși și ceai cald organizată de Caritas Catolica va avea loc joi, 15 decembrie, în aceeași locație.