Primăvara ne aduce, pe lângă soare şi căldură, o explozie de culoare în farfurie datorită legumelor şi fructelor proaspete.

Ridichile. Ridichile fac şi ele parte din legumele care ajută la prevenirea cancerului. Acestea sunt bogate în fibre, vitamina A, fier şi acid folic. Consumul de ridichi ajută la îndepartarea senzaţiei de balonare, dar şi a indigestiilor. Ceapa verde. O ceapă verde are doar 24 de calorii, 2 grame de fibre, 250 mg potasiu, 25 mg vitamina C şi 40 mg calciu. Consumată pe o perioadă de cel puţin 14 zile, ceapa are efecte benefice în afecţiunile dermatologice, purificând şi stimulând procesele de regenerare ale organismului. De asemenea, ceapa verde întăreşte sistemul imunitar. Usturoiul verde. Usturoiul verde contine alicina, o substanţă cu efect de antibiotic, dar şi o serie de vitamine şi minerale (siliciu, calciu, fosfor, sulf, potasiu etc). Usturoiul verde reduce tensiunea arterială, previne virozele respiratorii si mareste pofta de mâncare. Prazul. Ca şi usturoiul şi ceapa verde, prazul este un aliment care măreste rezistenţa sistemului imunitar şi are efect antiviral datorită conţinutului de vitamina C, potasiu şi magneziu. Totodată, consumul de praz combate anemia.