Universitatea din Oradea a exmatriculat în ultimele două săptămâni 2.125 de studenţi. Motivele „curăţeniei generale" au fost neîndeplinirea condiţiilor de promovare, adică nu au acumulat numărul minim de credite din cauza absenţelor acumulate, examenelor neluate sau a neachitării taxei de şcolarizare.
Dintre studenţii exmatriculaţi cei mai mulţi provin de la Facultatea de Medicină şi Farmacie (703), o explicaţie pentru numărul mare fiind şi faptul că în acest an s-a făcut ordine în evidenţele acestei facultăţi, în sensul că s-a îndeplinit procedura pentru studenţi care ar fi trebuit să fie exmatriculaţi în urmă cu mai mulţi ani.
"Am transferat-o acolo pe una dintre cele mai bune secretare şefe ale Universităţii la Medicină, iar ea a mobilizat secretarele să facă ordine în actele de studii, unde era haos. Aşa a găsit studenţi care nu mai vin poate de 10 ani, dar nimeni nu le-a făcut exmatricularea", a afirmat Cornel Antal.
Facultăţile cu număr mare de studenţi exmatriculaţi sunt şi cele de Ştiinţe Economice şi de Istorie, Geografie şi Relaţii Internaţionale. Anul trecut numărul studenţilor exmatriculaţi a fost aproximativ egal, Universitatea debarasându-se de 2.150 de studenţi.