În perioada 1-5 iunie a.c., la Şcoala cu cls. I-VIII "Miron Pompiliu" Ştei au avut loc ample manifestări care au cuprins o diversitate de domenii, ce au marcat Săptămâna porţilor deschise.

Evenimentul a debutat cu manifestări prilejuite de Ziua Copilului. Cu această ocazie s-au desfăşurat concursuri sportive, de cros, parcurs aplicativ, parada copiilor prin oraş, desene pe asfalt, spectacol muzical, precum şi un carnaval-discotecă. Marţi şi miercuri a avut loc un concurs pe teme de geografie, s-au organizat excursii, doritorii au vizitat unele instituţii din oraş, au avut loc aplicaţii de talent şi îndemânare. Elevii şteieni au făcut şi o călătorie imaginară în Ţara Sfântă, fiind vorba, de fapt, despre un concurs religios. "Lecturile copilăriei", "Alege singur" şi un concurs de cultură generală au prefaţat deschiderea Festivalului Interşcolar "Miron Pompiliu", ediţia I, ce a fost găzduit în sala mare a Casei de Cultură "Miron Pompiliu" din oraş. Ziua învăţătorului a avut parte de o acţiune mai delicată, desfăşurată sub genericul "Dascălii de ieri şi de azi", mai exact o masă rotundă, care a reunit foşti profesori şi învăţători care au predat, de-a lungul timpului, la Şcoala "Miron Pompiliu". Au dat curs invitaţiei 21 de foste cadre didactice, întâmpinate cu flori de cei mai mici elevi ai şcolii. Cu "ghiocei la tâmple", dar cu mintea încă ageră, au depănat amintiri din viaţa lor şi, evident, din istoria şcolii, iar prof. Filofteia Talhoş, în vârstă de 82 de ani, fostă directoare adjunctă în perioada 1957-1973, a povestit despre eforturile pe care colectivul de atunci le-a făcut pentru ca acest lăcaş să fie construit în oraş. Veşnic ocupat şi plin de viaţă, la cei 72 de ani, pensionar de 10 ani, timp în care a publicat nouă cărţi, a zecea fiind în lucru, prof. Ioan Simedre, fost director al şcolii în perioada 1974-1996, a fost încântat de invitaţie, salutându-i pe actualii profesori şi foştii lui colegi cu o cugetare proprie: "Trecutul este viitorul unui neam ce se respectă".

Aceste clipe minunate au trecut repede, la fel ca şi anii petrecuţi la catedră, iar invitaţia pentru următorii ani păstrează un caracter permanent, cu toţii dorind să mai asculte imnul şcolii "O, şcoală, falnică zidire", pe versurile prof. Simona Pantea şi muzica, prof. Ioan Galea, cel care i-a întâmpinat atât la venire, cât şi la plecare pe distinşii oaspeţi, dascălii de ieri...