Orașul Oradea a fost invadat sâmbătă dimineața de dansatori de toate vârstele, de la micuți de 4 ani la adolescenți de 19 ani. Aceștia au participat la a VIII-a ediție a Concursului Naţional de Dans, desfășurat la Casa de Cultură a Sindicatelor.

 

Competiția s-a întins pe aproape cinci ore. La ora 11.30 au fost premiați participanții din prima parte a concursului. Atmosfera a fost încinsă, copiii prezenți în sala aproape plină făcând galerie, fluierând și aplaudând fiecare câștigător.  La concurs au participat peste 500 de copii din toate zonele țării care au avut momente de balet contemporan, dans de caracter, show dance, acro dance, dans modern etc.

„Cei peste 500 de copii au dansat în șapte stiluri diferite, la toate cele cinci categorii de vârstă. Ne-am bucurat de un juriu profesionist condus de prim-balerinul Operei Naționale din Cluj-Napoca, Dan Orădan. Cei mai buni dintre dansatori au primit premii speciale din partea sponsorilor, diplome, medalii și cupe. Mă bucur să văd că în fiecare an, de la o ediție la alta, vin copii tot mai bine pregătiți și dornici să arate ce știu. Un alt lucru extraordinar este faptul că mulți dintre copii și tineri îmbrățișează stilurile de dans din domeniul artei și asta îi ajută se se dezvolte foarte frumos”, a spus, pentru Crișana, maestrul coregraf Maris Pușcov.

După munca de peste zi, sâmbătă seara, la Hotel Continental din Oradea, Maris Pușcov a serbat 25 de ani de activitate și 10 ani de Fit Dance. Ani răsplătiți cu participări la sute de concursuri naționale și internaționale și sute de premii.