Circulaţia în zona Spitalului Municipal a fost închisă ieri pentru a putea fi executate lucrările la pasajul care leagă parcarea subterană de Piaţa Rogerius. În paralel, OTL va derula lucrări de înlocuire a şinelor de tramvai în curba de la intersecţia străzilor Corneliu Coposu cu Transilvaniei.

 

Având în vedere că a fost oprită atât circulaţia rutieră, cât şi cea a tramvaielor 1R şi 1N, OTL a anunţat, încă de săptămâna trecută, că va introduce autobuze şi un tramvai pendular care să înlocuiască cele două mijloace de transport în comun. Astfel, pe tronsonul Olosig - Cofetăria Pigalle circulă, începând de ieri, tramvaiul pendular (cu dublă comandă), iar pe traseul Bulevardul Dacia - Drumul Uzinal Calea Borşului, călătorii au la dispoziţie autobuze. Aceste autobuze circulă pe traseul T1, cu patru staţii pe bulevardul Dacia (intersecţia cu str. Spartacus, Sf. Apostol Andrei, la Dacia Zig-Zag şi Pod CFR) şi alte şapte staţii pe Drumul Uzinal (CAS, Master, Sogema, Electrocentrale, Parc Industrial, Alumina, Sinteza). La întoarcere, autobuzele opresc în staţiile Alumina, Parc Industrial, Electrocentrale, Sogema, Master, Kaufland, continuându-şi traseul pe Bulevardul Dacia, cu staţii la Zig-Zag, Sf. Apostol Andrei, intersecţie Bulevardul Dacia cu Bulevardul Decebal, Spartacus. Suplimentar, pentru a acoperi tronsonul Piaţa Rogerius - Pod CFR, OTL a decis ieri să introducă şi aici autobuze, care circulă cu o frecvenţă de 10 minute în orele de vârf şi 20 de minute în afara acestora în zilele lucrătoare şi de 20 de minute în zilele nelucrătoare. Traseul este executat de autobuze care vor accesa staţiile Pod CFR - Dacia Zig-Zag - Piaţa Rogerius - Dacia Zig-Zag - Pod CFR.

Reamintim că circulaţia în zonă este închisă în perioada 18 iulie - 15 septembrie pentru a se efectua lucrări la pasajul care leagă parcarea subterană din faţa Spitalului Municipal de Piaţa Rogerius. Lucrarea «Realizarea unei parcări D+P şi pasaj de legătură cu Piaţa Rogerius din Municipiul Oradea» este finalizată în proporţie de 70%, până acum fiind realizate structura de rezistenţă, pardoselile, instalaţiile sanitare şi instalaţiile electrice. În perioada următoare se va realiza pasajul de legătură, sensul giratoriu şi accesul spre parcare, devierile de reţele de apă şi canalizare şi cele de telefonie, precum şi desfacerea şi refacerea liniilor de tramvai.