Cu toate că proiectul a fost demarat destul de târziu, preşedintele Mircea Fodor împreună cu finanţatorii echipei au izbutit să formeze un lot care, se spune, va câştiga la pas Seria I a Ligii a V-a.

 

Ideea de a nu lăsa un nume ca FC Bihor să dispară de pe harta fotbalului românesc a aparţinut fiilor preşedintelui Mircea Fodor, Bogdan şi Radu, dar şi unui amic de-al lor, Alexandros Papagiannis. Aceştia, împreună cu suportul financiar al 5-6 sponsori, vor încerca să promoveze din primul an atât în Liga a 4-a, cât şi, după aceea, în Liga a III-a. Există şi argumente în acest sens, cei care se ocupă de destinele acestei formaţii convingând mai mulţi jucători care au evoluat în eşaloane superioare să li se alăture. Astfel, fotbalişti precum Septimiu Bărăian, Sebastian Matei, Bogdan Chira, George Mangra, Dan Negrea, Andrei Ferik, Tihamer Peter sau Sebastian Rus vor evolua în culorile roş-albastre. „Bomba” oferită de preşedinte în cadrul conferinţei de presă a fost Zeno Bundea, pe care l-a convins să îmbrace din nou tricoul de jucător. O altă legendă care şi-a dat acordul pentru funcţia de consilier este Marius Popa. „Sunt două nume care reprezintă ceva pentru fotbalul orădean. Este o lovitură importantă de imagine şi vă spun sincer că iniţiativa a venit din partea lor, mie fiindu-mi ruşine să îi chem la Liga a V-a”, a declarat Mircea Fodor.

 

Au urmat modelele Timişoara, Arad şi Ploieşti

Modelul după care a luat naştere această echipă este cel oferit de ASU Poli Timişoara, UTA sau Petrolul Ploieşti, formaţii de tradiţie din fotbalul românesc care au renăscut din propria-i cenuşă. „Ne-am dorit ca acest nume să nu dispară. Vom încerca să preluăm palmaresul fostei echipe, dar, dacă nu se va putea, nu va fi un capăt de ţară. Ceea ce vă garantez este că, de data aceasta, politicul nu are şi nici nu va avea vreo implicare. Urmăm modelul celor de la ASU Poli Timişoara, iar în acest sens, orice sprijin financiar al suporterilor va fi binevenit. Ne dorim să câştigăm Liga a V-a, apoi Liga a 4-a şi în Liga a III-a vom mai vedea”, a mai afirmat preşedintele noului club bihorean.

 

Antrenor pe cât de tânăr pe atât de şcolit

Postul de antrenor principal va fi ocupat de George Zima, un tehnician de doar 27 de ani, dar care are deja licenţa B în această meserie. El va fi ajutat ca antrenor secund, dar şi preparator fizic de un alt tânăr, Alin Pintea (25 de ani). „Am vrut să dau încredere tinerilor şi dacă nu de la acest nivel atunci de unde să pornească şi ei. Au sprijinul meu necondiţionat”, a mai adăugat preşedintele. În ceea ce îl priveşte pe tehnician, acesta vine cu un suflu nou pentru acest eşalon. „M-a atras proiectul şi mi-aş dori să avem la Oradea ceea ce se întâmplă la Timişoara, Arad sau Ploieşti. Vom pune accent pe spectacol şi vom încerca să aducem un suflu nou în fotbalul judeţean. Îmi doresc ca în jocul echipei mele să se vadă inteligenţa emoţională, un aspect care la noi în ţară este total neglijat”, a spus George Zima, „principalul” echipei.

 

Buget lunar de 30.000 de lei

Echipa va evolua pe terenul din Episcopia, singura variantă disponibilă în acest moment. Bugetul lunar se ridică la valoarea de 30.000 de lei. Aproximativ 90% dintre cei 24 de jucători au contracte de joc, doar 3 sau 4 copii nefiind plătiţi deocamdată. În afara meciului oficial, FC Bihor Legenda 1902 va efectua câte 3 antrenamente pe săptămână. Până în acest moment echipa a disputat câteva amicale dintre care iese în evidenţă egalul 2-2 cu CS Oşorhei, partidă în care roş-albaştrii au fost „înfricoşător de combativi”, după cum a declarat George Zima. Debutul oficial în Liga a 5-a va avea loc în deplasare, în etapa a 2-a, cu Voinţa Suplac. Pe teren propriu, primul meci susţinut de noul FC Bihor va fi cu Unirea Bratca, sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 11.00, oră special aleasă pentru a aduce aminte de meciurile fostei echipe. Până atunci, astăzi, de la ora 18.00, la Alparea, se va disputa un alt amical între CS Oşorhei şi echipa pregătită de George Zima.