La antrenamentele din această săptămână ale FC Bihor s-a prezentat şi un fotbalist brazilian. Erison Da Silva Santos Carnieta sau, pe scurt, "Baiano" încearcă să-i convingă pe antrenorii orădeni de calităţile sale. Are 26 de ani şi a fost legitimat ultima oară la Universitatea Cluj, sub culorile căreia a evoluat în Liga I. Momentan este liber de contract.

La finalul sezonului trecut a fost pus pe liber de "şecile roşii", apoi a fost rechemat la echipă, iar după jocul din prima etapă, cu Drobeta Turnu Severin, clujenii au renunţat definitiv la serviciile sale. Oficialii Universităţii s-au plâns de randamentul scăzut, invers proporţional cu pretenţiile sale. În vară a fost aproape de a semna cu nou promovata în eşalonul secund, CSM Ploieşti.
Baiano va mai rămâne o perioadă la Oradea şi, dacă va corespunde exigenţelor lui Vig Zoltan şi Mircea Fodor, urmează să discute problema salariului cu conducerea clubului. "E greu să-ţi faci o impresie la prima vedere. Din ce am văzut până acum la antrenamente lasă impresia unui jucător care manevrează şi loveşte bine mingea. Va mai sta la noi o perioadă se ne edificăm bine asupra lui", a menţionat antrenorul principal Vig Zoltan. "În jumătate de oră nu poţi sa vezi multe, dar avem despre el referinţe foarte bune. Mie îmi place, să vedem dacă va confirma", a completat Mircea Fodor. Brazilianul, care a mai evoluat în ţara natală, Mexic şi Armenia este văzut de conducerea tehnică a FC Bihor drept o soluţie pentru zona centrală a apărării, dar poate juca şi mijlocaş defensiv. "Preşedintele a vorbit la federaţie pentru situaţia mea şi săptămâna asta vom vorbi despre bani. Dar acum nu au importanţă. Eu vreau să joc, să promoveze echipa. Nu are bani mulţi acum, dar daca promoveaza va avea, nu?", a menţionat Baiano.
La gruparea orădeană mai activează doi brazilieni, Roberto Ayza şi Tomaz Donizette.